Hallotattok már róla, hogy újra visszahozzák a 3,5 átlagot a felsőoktatásban?
Aki nem éri el azt átrakják fizetősbe, de fordítva is igaz.
Én nem akarom elhinni, de a gimimbe a tanárok erről beszélnek:(
ez így alapvetően nem megvalósítható,mert teljesen más eredmények várhatók el pl. a műszaki,mérnöki vagy pl.a bölcsész szakokon...
nem lehet egységes kötelező átlagot meghatározni.
Orvosin,állatorvosin,fogorvosin elég nehéz lenne kivitelezni.Sokan abbahagynák a tanulmányaikat,miután átkerültek fizetősre,mert azért egy-másfél milliót elég kevesen tudnak előteremteni félévente.
Meg ezek amúgy is elég nehéz szakok,kevés a 4-es,5-ös átlagú diák.
nem lenne rossz. aki nem odavaló, kihullna
hulljon a férgese.
Utolsó hozzászóló!Már ne is haragudj,de elég sekélyes a gondolkodásmódod!
És mi van azokkal,akik dolgoznak tanulás mellett,vagy gyereket nevelnek,és ezért nem tudnak annyit teljesíteni,mint azok,akiknek más dolguk sincs?
Másrészt meg apám kettesre diplomázott orvostudományin(rite),és ennek ellenére elég jó orvos,hidd el,és a betegei imádják,mert nagyon lelkiismeretes.
Nem feltétlenül az teszi a jó szakembert,hogy megtanulja azt a rengeteg egyéb,haszontalan információt,amit az egyetemen kérnek,és amiket sosem fog használni,ezért azonnal el is felejt.
Az a legfontosabb,hogy elhivatott legyen,szeresse,amivel foglalkozik,és ami tényleg lényeges,azt tudja.
Amúgy meg hidd el,nem egy szakon tényleg nehéz kiválóan teljesíteni.
Szerintem aki nem odavaló, az alapból NE kerüljön be!
És szerintem itt lehet is ezzel játszadozni, mennyi pénzt akar beszedni az iskola... Persze, nem kell a legrosszabbra gondolni, de ha a tanár nem akar jóindulatú lenni és nem bír, akkor elintézi hogy fizess hidd el. Amúgy egyetértek, nem mindegy hogy egy bölcsész szakról van-e szó amin 4,3 a szakátlag, vagy egy nehezebb mérnöki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!