Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik gazdasági/közgazdasági...

Melyik gazdasági/közgazdasági szak után lehet kiemelkedően jól fizetett állást találni?

Figyelt kérdés
Meg tudnátok mondani, hogy az alkalmazott közgazdaságtan, nemzetközi gazdálkodás, gazdaságelemző, pénzügy-számvitel...stb. szakok közül melyik az, amelyik elvégzésével a legnagyobb esélyem van egy jól kereső állás betöltésére? Illetve hogy mennyi ezeknél az átlagfizetés egy friss diplomás esetében (3 idegen nyelv mellett)?

2015. márc. 25. 19:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
26%

Az olyan több százezres fizetéseket felejtsd el, amivel a középsulisokat ámítják. Informatikusi, mérnöki végzettséggel sem lehet kezdőként bruttó 200-nál nagyon többet kapni, sőt már ez is szinte már kiemelkedő.

Gazdasági szakok közül szerintem a pénzügy-számvitel a legkeresettebb. A többinek ha megnézed a tantervét különböző egyetemeken, akkor azt látod, hogy vegyes felvágott, szinte csak alapozó tárgyaik vannak, semmiféle speciális tudást nem kapnak. Amit tud egy alkalmazott közgazdász meg egy nemzetközi gazdaságit tanuló ember, azt tudja a pénzügy-számviteles is, viszont visszafele ez nem igaz.

(Nem a saját lovamat dicsérem, egyik szakra sem járok ezek közül, de ismerem őket.)

2015. márc. 28. 18:44
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem ér sokat csak a pü..
2015. márc. 28. 19:35
 3/12 anonim ***** válasza:
71%

"Amit tud egy alkalmazott közgazdász meg egy nemzetközi gazdaságit tanuló ember, azt tudja a pénzügy-számviteles is, viszont visszafele ez nem igaz. "

Hát ez oltári hülyeség, az első évben még ugyanazt tanulják, de utána nagyon nem. Szerintem amúgy gazdaságelemző, psz, ak a sorrend a fizetések terén, viszont a gazdelemző félig matematikus szak, szóval viszonylag nehéz. A psz ak kb. egyforma nehézségű(teljesíthető, ha belefekteted az energiát). Az ng-t csak akkor ajánlom, ha jó nyelvérzéked, kommunkációs képességeid vannak, mert az tényleg elég vegyesfelvágott szak, szakma szinten egyik területet se veszik komolyan ott.

2015. ápr. 18. 00:19
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
És ne az átlagot nézd, azok csak a nagyon tág lehetőségek, a saját képességeidtől függ, hogy mire fogod vinni.
2015. ápr. 18. 00:21
 5/12 anonim ***** válasza:
66%
Az elsőnek nehogy higgy . én most harmadéves pézügy számviteles gyakornokként keresek br 200-at, ha végeztem akkor pedig majdnem a dupláját fogom kapni. De nem mindegy, hogy melyik egyetemről beszélünk, mert én a BCE-re járok és tudom, hogy a munkáltatók azh ilyen zsigmond károly meg társai diplomákat meg se nézik kb.
2015. máj. 10. 09:33
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

"Az elsőnek nehogy higgy . én most harmadéves pézügy számviteles gyakornokként keresek br 200-at, ha végeztem akkor pedig majdnem a dupláját fogom kapni. De nem mindegy, hogy melyik egyetemről beszélünk, mert én a BCE-re járok és tudom, hogy a munkáltatók azh ilyen zsigmond károly meg társai diplomákat meg se nézik kb."

Én is a BCE-re járok és rohadtul kíváncsi vagyok, hogy te mi a jó fenét és mennyire legálisan csinálsz, ha még hallgatóként 200-at kapsz, mert 3 ötletem van:

- rohadtul nem kapsz te 200-at

- kb 4 nyelven beszélsz és nem a szaktudásodat fizetik, hanem a nyelveket

- rúdtáncos vagy

Hallgatóként nem dolgozhatsz főállásban, tehát heti 20 óránál sokkal többet tuti nem melózol, ha egyetemre is jársz, pláne harmadévesként. Tehát ez havi 80 órára számolva 2500-as bruttó bér, amit a jó büdös lóf..sz sem fog elhinni. A legnagyobb gyakornoki bér, amit láttam az 1800 volt és az programozónak. A többi gyakornokot általában 700-800-as órabérért bérért veszik fel. 2 éve szakmában dolgozó, még hallgató psz-es ismerőseim nem keresik gyakornokként a bruttó 200-nak még a felét sem. Rohadtul érdekel, hogy te hol, mit és mennyit dolgozol állítólagosan.

2015. máj. 10. 10:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Jaaaa, mondjuk ha képes és annyira sík vagy, hogy napi 8 órázol suli mellett (helyett), akkor akár kaphatsz ennyit, csak értelme nincs sok.
2015. máj. 10. 11:04
 8/12 anonim ***** válasza:

Egyébként tessék, ez objektív, ha ránk nem hallgatsz (én már nem hallgatnék):

[link]

Megnézheted az összes gazdasági szakot.

2015. máj. 10. 11:07
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell így felhúzni magad, csak tényeket közöltem. havi 120 órát dolgozok (heti 30) kontrolling pozícióban anyanyelvi angollal és teljesen legálisan, céget itt nyílván nem fogok mondani. Kellő akaraterő és kitartással meg lehet csinálni.

És még mielőtt megvádolsz azzal, hogy ismerősön keresztül jutottam be, akkor azt is elárulom, hogy önerőből tartok ott ahol.

2015. máj. 10. 16:36
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Ja, amikor ezt meséltem egyik psz-es ismerősömnek (gondolom évfolyamtársad), akkor ő egyből "apuci cége, mi?" :D Na mindegy, én elhiszem, de rohadtul nem ez az általános, hogy valaki gyakornokként 200 bruttót keres (akármilyen szakon), ezt azért remélem aláírod.
2015. máj. 10. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!