Szerintetek elkezdhetem már a szakdolgozatom vagy inkább ne?
Szakdolgozatot semmiképp nem kezdheted el, ha nincs megfelelő szakmai előismereted, és az első két félév alatt szinte semmi konkrét szakmai ismeretet nem gyűjtesz össze, akkor csak alapozó tárgyak vannak.
TDK-ra már esetleg lehet esélyed. Ahogy írtad, ide nem csatlakozni kell, mivel ez egy hasonló önálló munka, mint a szakdolgozat, nem egy "hallgatói csoport", ahogyan te értelmezed. Ha megvan a téma, megnézed a felsőoktatási intézményed karait és belövöd, hogy ki(k)nek ez a szakterülete. Írsz neki(k), és ha vállalnak, akkor indulhat a móka.
Jaja, jól írják az előző válaszolók.
Első egy megfelelő konzulens kiválasztása. Ő meg tudja mondani, hogy az adott szakterületen mit érdemes kutatni. A másik pedig a kutatási módszerek (a témának megfelelően kvalitatív, kvantitatív + statisztikák) nagyon alapos tanulmányozása, esetleg kisebb mintákon való kipróbálása. Adatgyűjtést enélkül semmi esetre sem szabad elkezdeni. Az olvasást természetesen mindenképp ajánlom, nézz utána, kik az adott terület meghatározó kutatói, melyek a főbb kérdések, kutatási irányok amiket vizsgálnak.
Na, megint jól le lettem pontozva. :D Csak 20 éve tanítok egyetemen, hallgatóként megnyertem a legmagasabb díjakat a TDK-n, több mint száz hallgató szakdolgozatának voltam konzulense, legalább ennyit bíráltam is... :D sebaj, biztos rosszul tudok még mindig pár dolgot. :)
Hajrá, hajrá, sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!