Ti hogy készültök az utolsó hónapban?
Most májusban fogok érettségizni. (Töri, angol, társadalomismeret, magyar középszint és matek emelt szint)
Ezt az utolsó kicsivel több mint egy hónapot meg szeretném 'húzni'. 10. ig kitünő voltam, 11. és 12.-ben irodalomból becsúszott a 4-es. Szóval tanulgattam a 4 év alatt, de mondjuk töriből megnéztem egy korábbi írásbelit, hát nem biztos, hogy mondjuk a dualizmusról tudnék írni egy hosszú esszét.
A társadalomismeret március végén szeretném leadni a tanáromnak javításra, ezzel szerintem nem lesz gond.
Magyarból elég tanácstalan vagyok. Írásbelire elég lenne annyi készülés, hogy átnézek pár korábbi szövegértést, illetve a novellaelemzés menetét? (A tanárnőm szerint érdemes a novellaelemzést választani, persze ez majd ott fog eldőlni. Megmondom őszintén nem vagyok annyira jártas sem az érvelésben, amihez kéne 3 mű ismerete, sem az összehasonlító verselemzésben.)
Angolból megvan a középfokú nyelvvizsgám, most éppen felsőfokra készülgetek, szerintem az menni fog.
Töriből ti hogyan készültök? Végigolvassátok mind a 4 könyvet illetve a füzeteiteket vagy van valami középiskolai összefoglaló?
Emelt matekból a szóbeli tételeket már tudom, gondolom ez valamennyire lefedi az írásbelit. Eléggé tartok tőle, nem igazán tudom, hogyan készüljek.
Magyar szóbeli tételek még nincsenek meg, de elvileg megkapjuk. Történelem tételeket tényleg nem lehet megkapni, csak témaköröket? Társadalomismeret tételek esetleg fent vannak valahol kidolgozva?
A cél: emelt matek:70%, magyar szintén70%, töri 80-85%, angol és társadalomismeret 95% körül. Szerintetek ez mennyire lenne reális? 18/l
tanulom a tételeket töriből meg magyarból és mindenből csinálok régi érettségiket gyakorlásként
a magyar szövegalkotással még nem tudom mi lesz, átnézem hogyan is kell összeállítani egy érvelést/novellaelemzést/összehasonlító elemzést meg 1-2 dolgot hozzá, de ennyi
nekem az kell a jövőben a legkevésbé, nem ezen fogok szenvedni (de azért a pontszám miatt mégis számít sajnos)
a matek jól megy, abból elég ha gyakorlok egy kicsit
nekem infó a választott tárgyam, arra órán készülök csak (szintén előző érettségik feladatából)
angolból nekem is van nyelvvizsgám és nem is megy rosszul, szóval amiatt nem aggódok
igazából ennyi, jó tanuló vagyok és megvan a józan eszem, készülök is azért, de nem fogok feleslegesen stresszelni vagy túlhajtani magam, annak se lenne értelme
én nem csinálok emeltet, így matekból 90% feletti a cél, a többi ugyan az mint neked :D csak a társadalom helyett az infó
szóval szerintem reális ez ha okos vagy és készülsz is rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!