Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha orvosi egyetemre szeretnénk...

Ha orvosi egyetemre szeretnénk tovább menni, akkor középiskolának gimnáziumot vagy egészségügyit válasszuk?

Figyelt kérdés

2015. márc. 20. 19:59
1 2
 11/14 lowriderGirl válasza:

Én mindenképpen gimnáziumot javaslok, egyrészt, ha tényleg erős, ott is fel tudnak készíteni kémiából és bioszból olyan szintre, ami a felvételihez kell. A többit az egyetemen tanulod meg, arra való.

Másrészt, akármennyire is érzed most határozottnak magad, simán lehet, hogy útközben meggondolod magad, és egy gimnáziumból több lehetőséged van bárhová jelentkezni.

Sok sikert!

2015. márc. 22. 11:36
 12/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Amugy nem lesz rossz hogy orvosi egyetemre megyek és semmit nem fogok tudni,mint pl. anatomia vagy stb.?
2015. márc. 22. 14:13
 13/14 anonim válasza:
Így van, inkább biosz-kémia faktos tagozat, pl. Apáczai csere Jánosban . EÜ szakközepet megírták többen, inkább ápolóképző. És mellé minél többet még tanulni, felplankolni egyetem előtt.
2015. márc. 23. 09:44
 14/14 anonim ***** válasza:

Én az elitgimnáziumokat (mint Apáczai, Fazekas, Trefort...) nem javasolnám, mert azok versenyistállók, ahol nem tudsz elmélyülni abban ami érdekel, hanem mindenből magolnod kell mint az őrültnek éjjel-nappal. Ez nem vezet jóra, az évfolyamtársaim akik ilyen gimikben végeztek az egyetem közepére, vagy már az első évre rendszerint kiégtek.

Én a motivációt tartom legfontosabbnak, ezért mondtam, hogy egészségügyi szakközép után, ha kell inkább egy évet kihagyva jobb felkészülni a megfelelő emeltszintűre, nyelvvizsgára stb...

Ha gimnázium, akkor biológia és kémia fakt, de én a "versenyistálló" gimnáziumokat elkerülném, mert nagyon sok a rossz tapasztalat.

2015. márc. 23. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!