Ha orvosi egyetemre szeretnénk tovább menni, akkor középiskolának gimnáziumot vagy egészségügyit válasszuk?
Én mindenképpen gimnáziumot javaslok, egyrészt, ha tényleg erős, ott is fel tudnak készíteni kémiából és bioszból olyan szintre, ami a felvételihez kell. A többit az egyetemen tanulod meg, arra való.
Másrészt, akármennyire is érzed most határozottnak magad, simán lehet, hogy útközben meggondolod magad, és egy gimnáziumból több lehetőséged van bárhová jelentkezni.
Sok sikert!
Én az elitgimnáziumokat (mint Apáczai, Fazekas, Trefort...) nem javasolnám, mert azok versenyistállók, ahol nem tudsz elmélyülni abban ami érdekel, hanem mindenből magolnod kell mint az őrültnek éjjel-nappal. Ez nem vezet jóra, az évfolyamtársaim akik ilyen gimikben végeztek az egyetem közepére, vagy már az első évre rendszerint kiégtek.
Én a motivációt tartom legfontosabbnak, ezért mondtam, hogy egészségügyi szakközép után, ha kell inkább egy évet kihagyva jobb felkészülni a megfelelő emeltszintűre, nyelvvizsgára stb...
Ha gimnázium, akkor biológia és kémia fakt, de én a "versenyistálló" gimnáziumokat elkerülném, mert nagyon sok a rossz tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!