Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan gyakorolhatnám a...

Hogyan gyakorolhatnám a gépelést 10 ujjal?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni 10 ujjal gépelni úgy, hogy nem nézek a billentyűkre. Ezt hogy tudnám gyakorolni? Gondolom kéne valami szöveg amit másolhatnék de nem tudom honnan szerezzek.
2015. márc. 17. 23:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

En tanultam suliban. Eloszor az alapokat kell megtanulni, asdf (szokoz) jklé

ezt sokszor gepeld, kozben mondd az ujjaidnak, hogy kisujj a, gyurus s, kozepso d, mutato f, huvelyk szokoz es igy tovabb. aztan visszafele, élkj (koz) fdsa

Segit ha hangosan kiejted a betuket amiket epp leirsz

Ne a billentyut nezd, hanem a monitort

Amikor ez mar megy, akkor mindig adsz egy uj betut a tanulashoz, pl, a q es a tobbi ami a felso sorban van (vagyis az asdf feletti sorban)

amugy itt van ez:

[link]

2015. márc. 17. 23:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Sokat segítettél köszi!
2015. márc. 17. 23:27
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

Hát vannak programok, de arra úgyis hamar ráunsz.

Legegyszerűbb ha megnyitsz egy Wikipédiát, és a nap cikkét - vagy ami éppen érdekel - legépeled.

Én már 10 éve aktívan számítógépezek, elég gyorsan is tudok gépelni, viszont csak 6-7 ujjamat használom (nem is igazán férek el 10 ujjal). A 10 ujjas gépelésnek gondolom az az előnye hogy pontosabb (főleg vakon), viszont az egy olyan kézség, amit keményen be kell gyakorolni, nem magától jön.

2015. márc. 17. 23:31
 4/6 anonim válasza:
78%
manonet.org :) elég sokat segít
2015. márc. 17. 23:36
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

Hát én már kiskorom óta számitógépezek, kb 8-9 éve.

Egyfolytában a sz. gép előtt ültem, a mai napig, mondjuk ma már nem annyit. Szóval ebből kilehet következtetni, hogy gyorsan tudok gépelni(Úgy hogy nem nézem) , viszont szerintem énsem használom a 10 ujjamat, csak 7-8at.

15/f

2015. márc. 18. 07:17
 6/6 anonim ***** válasza:
54%

"Legegyszerűbb ha megnyitsz egy Wikipédiát, és a nap cikkét - vagy ami éppen érdekel - legépeled." ez butasag...

"Szóval ebből kilehet következtetni, hogy gyorsan tudok gépelni(Úgy hogy nem nézem)" - szerinted az gyors?? Nezz meg egy hivatasos gepirot es megtudod, mi az a gyors!!

ti nem iskolaban tanultatok, ezert nem is tudtok 10 ujjal gepelni es csak olyan tanacsokat adtok a kerdezonek ami rossz! Elhiszem, hogy joszandek szol beloletek, de ha nem tudsz autot vezetni ugye nem kezded magyarazni a baratodnak, hogy igy valtson, ugy nyomja a gazt stb. Inkabb olyan temakorben osszatok az eszt, ahol hasznalni fog a tanacs! Es ezt minden gonoszsag nelkul irom!

Nem veletlen irtam, hogy asdf koz stb es hangosan kiejteni. Vegyuk a kisujjat. A sok sok a betu leutesenek (es hangos kiejtesenek) koszonhetoen megtanulja, hogy hol van az a billentyu es ha elfordulsz a monitortol es a kezed rahelyezik a billentyuzetre, akarhova rakjak, a mutatoujjaid megtalaljak a kiindulasi pontot (a bal mutato az f betun a jobb mutato a j betun) es innen indulva az osszes tobbi megtalalja a helyet es a kisujjad nem tud mast csak az a betun landolni.

Ha megerinted az f es j-t erezni fogod a kis kidomborodast. Az jelzi a kiindulasi pontot. Ne wikipediat es ne meset kezdj gepelni amig nem tudod az alapokat. Es utana is csak olyan szavak gepeleset gyakorold, ami az asdfjklé betukbol van osszeallitva (nem kell hogy ertelmes szavak legyenek!)

Ha ez mar siman megy (nem egy delutan alatt, hanem kb. 1-2 heti napi gyakorlas) akkor kezdj uj betut tanulni!

Nem tudom meddig tart mire megtanulod az osszeset, nagyon reg volt az iskola, de hidd el, ha odafigyelsz es nem hibasan tanulsz, akkor egy nagyon hasznos tudast fogsz elsajatitani. En irodaban dolgozom, napi szinten gepelek, szinte olyan gyorsan ahogy a fonokom beszel, raadasul angolul! De ha hallgatok egy eloadast es jegyzetelni akarok, akkor is inkabb gepelek mert az sokkal gyorsabb mint a kezirasos jegyzeteles. Es miota ujabban zongorazni tanulok, a gepelesnek koszonhetoen a zongorabillentyuket is konnyebben tanuljak az ujjaim anelkul hogy a billentyuket neznem es inkabb van idom a kottat nezni!

Fontos hogy ne nezd! Eloszor nezz a billentyuzetre, rakd az asdfj jklé-re az ujjaid, es hangosan kezdd el "a es dé ef köz jé ká el é köz a es dé ef köz jé ká el é köz" amig a sor vegere nem ersz es akkor enter majd kezded elorol. Ha elcsusznak az ujjaid, akkor lenezel, visszahelyezed oket es elfordulsz es folytatod.

Sok sikert!

2015. márc. 18. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!