Lehetséges elérni azt az áhított 480 pontot, vagy ez csak hiú ábránd?
Persze!
Mondjuk a választott egyetem / főiskola által előírt két érettségi 100%-os abszolválásával. Ehhez mondjuk jön két nyelvvizsga (50 pont) + még gyermektámogatás meg egyéb többletpontok.
Vagy Ha jó tanuló vagy, akkor tanulmányi pontokkal, mindenből ötös voltál ami érettségi tantárgy + a szabadon választottból is, 3. és 4. év végén. és akkor még vmiből emeltezni.
Ez persze csak két példa, akárhogy összejöhet, a lehetőségek széles tárháza áll előtted. Persze ehhez kis szerencse kitartás is kell
Attól függ milyen szakra:) Biztos el lehet amúgy érni, mert volt (nem tudom pontosan hány ember) aki elérte. Nekem is van olyan szak, ahová 470 pontom lenne:)
Középszinten lehet írni 100%-os érettségit, szóval ha másból össze tudod szedni a pluszpontot, akkor összeszedhető.
De annak pl könnyű, akinek még annó elfogadták a nyelvvizsgáját 100%-os emeltszintűnek:D Barátomnak így (két középfokú nyelvvizsgával) csomó helyre 480 pontja lenne...
El lehet érni. Pl. akik eddig OKTV-ztek azok simán kiváltottak egy emelt 100%-ot, (ez a gyakorlatban lehetetlen, mert hiába nyert 65 OKTV-t, biztosan nem fog 100%-os írni emelt tárgyakból) a másik tárgyból meg közép szinten kellett varázsolni valamit. Pl. közép angol nem nehéz.
Azonban mindehhez kell egy nagy adag szerencse, és elsősorban tanári jóindulat, vagy protekció...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!