Mi történik, ha abbahagyom az okj-s tanfolyamot (államis), mielőtt véget érne?
Figyelt kérdés
Rögtön megszűnik a tanulói jogviszonyom stb, vagy abban az évben/félévben még marad? Illetve mennyi lehet kb az átfutási idő?2010. febr. 15. 11:37
1/5 anonim válasza:
Általában abban a félévben nem szüntetik meg a tanulói jogviszonyodat, ugyanis akkor az iskola nem kapna utánad normatív támogatást.
Általában a következpő vizsgaidőszaknál szokott kiderülni, hogy valaki kimaradt a képzésből és csak akkor szokták lejelenteni (vagy akkor sem....). Arra számíthatsz, hogy visszakérik a diákigazolványodat.
2/5 anonim válasza:
Az iskolában kell kiiratkoznod. Ez nem úgy megy, hogy majd ha nem jársz be előbb-utóbb megszűnik a jogviszonyod. Szólni kell nekik!
3/5 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam, de ha pl. jelentkezem érettségire, akkor még hozzájuk leszek "kötve", mert a középszintűt ott kell, ahol tanulói jogviszonyod van, amúgy estis vagyok. És sürgős lenne, előre is köszi.
2010. febr. 15. 11:53
4/5 A kérdező kommentje:
Van már érettségim, csak javítani szeretnék 1 tárgyból, nem most, hanem majd jövőre, viszont nem tudom, hogy merjek e úgy 2 éves képzésre jelentkezni, hogyha útközben abbahagyom, akkor nem szeretnék ott érettségizni, gondolom értitek...nem ez a cél, csak jobb az ilyet előre tudni.
Egyébként estin is van az a lehetőség, hogy az első javítás ingyenes? Igazgató azt mondta igen, de nem biztos benne. :S
2010. febr. 15. 11:55
5/5 A kérdező kommentje:
Szóval a dilemma tárgy: 1 kontra 2 éves képzés, igazából nem a szakma miatt megyek, csak hogy 1 évig ne lógjak a levegőben, meg nem tudnám az utazásom finanszírozni a különtanárokhoz, elsődleges célom bekerülni a vágyott szakra.
2010. febr. 15. 11:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!