Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az e-napló/e-ellenörzőnél...

Az e-napló/e-ellenörzőnél hogy számolják a hiányzást pl egy adot óránál egy óra hiányzás az hány százalék? Hogy kell kiszámolni? Fontos

Figyelt kérdés
2015. márc. 3. 22:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A tárgy éves óraszámától függ. Heti kétórás tárgynál 74 óra van öszesen, heti négy órásnál 148. 1 óra hiányzás 1/74 tehát 1,3% illetve 0,67%.
2015. márc. 3. 22:46
 2/5 chtt ***** válasza:

ha jól rémlik, a tanítási órák 30%-át nem haladhatja meg a hiányzásod egy adott tantárgyból (bár, ha van elég jegyed, és a tanár le tud zárni...:)

szeretek tizesekkel számolni, mert csak a tizedes vesszőt kell tologatni

74 óránál - 7,4*3 - azaz 22 órát hiányozhatsz, heti négyórás tantárgynál ennek a duplája, azaz 44 óra

2015. márc. 4. 10:02
 3/5 chtt ***** válasza:

mivel nem tudok rájönni, az egyes logikájában hol a gubanc, az egyszerűség kedvéért inkább leírom. Százalékot így számolunk:

74 a száz százalék egy évben

egy százalék: 74:100=0,74

két százalék: 0,74*2

öt százalék: 0,74*5

30 százalék: 0,74*30

stb.

Bocs, ha már tudtad, csak a kérdésből gondoltam, hogy esetleg mégsem tiszta.

2015. márc. 4. 10:09
 4/5 chtt ***** válasza:

visszavonom, a gubanc nem az egyes logikájában van, hanem az én agyamban :) ezzel együtt mindkettőnké jó, csak én másik oldalról indultam -- kedves kérdező, ha a 22-t elosztod 74-gyel, ahogy az egyes mutatta, kijön a 30% (kerekítve persze)

bocsi, kedves #1, már elsőre is zöldpacsit adtam, de ha tehetném, most adnék még egyet pirultomban :)

2015. márc. 4. 12:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Jó' van na, te is kapsz egyet.
2015. márc. 4. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!