Valaki öntene belém egy kis lelket, hogy ne adjam fel az érettségire készülést?
Gyakorlatilag tavaly tavasz óta az emelt kémia érettségire készülök. Nemrég 6 hét alatt kellett német nyelvvizsgára felkészülnöm, és most már bejött ugye a matek-magyar-töri érettségire készülés is (nyelvből már van előrehozott érettségim).
Mindig jó tanuló voltam, kevés tanulással, nagyon furcsa nekem, hogy ennyire keményen kell tanulnom huzamosabb ideig. Úgy érzem szétszakadok. A suliban a töritanárom szemétkedik állandóan az osztállyal, nem megkönnyíti, hanem megnehezíti a tanulást, így egy nap vagy 3 órát rááldozok heti 3x a törire tuti, nekem ez nagyon sok "feleslegesen" eltöltött idő, mert reál irányba megyek tovább. Nekem nagyon szokatlan, hogy alig van szabadidőm a tanulás miatt. Igazából tavaly tavasz óta igaz hogy készülök a kémiára, mégis most jövök rá, hogy nem tanultam elég keményen, az elmélettel teljesen le vagyok maradva, a számolásokat meg nem gyakoroltam be eléggé, sokszor van hogy elakadok.
9 hét van hátra, egyre kevesebb az idő, és az energiám is, egyre kevésbé van kedvem tanulni.
Kellene egy kis támogatás lelkileg, hogy csináljam tovább, de pár jólbevált tanulási tipp is segítene. 9 hét - tudom hogy fel lehet készülni ennyi idő alatt, más is megcsinálta már, én is meg tudnám csinálni, de valahogy még se érzem az erőt magamban.
Megfeszített tempót kell diktálnom majd az tuti. De hogy csináljam?
Kémiából van 30 téma - a követelmény rendszer alapján a különtanárom tételeket írat velem. 16-tal már végeztem, van még 14. Milyen ütemterv alapján haladjak? A német nyelvvizsga miatt teljesen elcsúsztam, mert kezdetben a sulis tanár hitegetett hogy felkészít én meg vártam a segítséget de nem lett belőle semmi, utána meg nehezen találtam tanárt - a lényeg: elvitte az időmet a sok készülés. Már január végére kész kellett volna lennem az összes tétellel, erre itt vagyok február utolsó napjaiban 16 tétellel a 30 helyett.
Valaki tudna belém önteni egy kis lelket? 18/L
Köszönöm a támogatást!
Kedves 2. hozzászóló! Nem bántásból, de örülök hogy nem csak én vagyok így elmaradva és más is az én cipőmben van! :D
3. és 4. kommentelő! Nektek is köszönöm, így már nem fogok parázni az érettségiktől. Igyekszem a kémiára koncentrálni, no meg a matekra, mert ez a kettő lesz nekem a beszámított tárgyam. A magyar tuti menni fog 80% fölé (próbe érettségik 80 fölé sikerültek), törit meg majd atlaszból megírom ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!