Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki öntene belém egy kis...

Valaki öntene belém egy kis lelket, hogy ne adjam fel az érettségire készülést?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag tavaly tavasz óta az emelt kémia érettségire készülök. Nemrég 6 hét alatt kellett német nyelvvizsgára felkészülnöm, és most már bejött ugye a matek-magyar-töri érettségire készülés is (nyelvből már van előrehozott érettségim).

Mindig jó tanuló voltam, kevés tanulással, nagyon furcsa nekem, hogy ennyire keményen kell tanulnom huzamosabb ideig. Úgy érzem szétszakadok. A suliban a töritanárom szemétkedik állandóan az osztállyal, nem megkönnyíti, hanem megnehezíti a tanulást, így egy nap vagy 3 órát rááldozok heti 3x a törire tuti, nekem ez nagyon sok "feleslegesen" eltöltött idő, mert reál irányba megyek tovább. Nekem nagyon szokatlan, hogy alig van szabadidőm a tanulás miatt. Igazából tavaly tavasz óta igaz hogy készülök a kémiára, mégis most jövök rá, hogy nem tanultam elég keményen, az elmélettel teljesen le vagyok maradva, a számolásokat meg nem gyakoroltam be eléggé, sokszor van hogy elakadok.

9 hét van hátra, egyre kevesebb az idő, és az energiám is, egyre kevésbé van kedvem tanulni.

Kellene egy kis támogatás lelkileg, hogy csináljam tovább, de pár jólbevált tanulási tipp is segítene. 9 hét - tudom hogy fel lehet készülni ennyi idő alatt, más is megcsinálta már, én is meg tudnám csinálni, de valahogy még se érzem az erőt magamban.

Megfeszített tempót kell diktálnom majd az tuti. De hogy csináljam?

Kémiából van 30 téma - a követelmény rendszer alapján a különtanárom tételeket írat velem. 16-tal már végeztem, van még 14. Milyen ütemterv alapján haladjak? A német nyelvvizsga miatt teljesen elcsúsztam, mert kezdetben a sulis tanár hitegetett hogy felkészít én meg vártam a segítséget de nem lett belőle semmi, utána meg nehezen találtam tanárt - a lényeg: elvitte az időmet a sok készülés. Már január végére kész kellett volna lennem az összes tétellel, erre itt vagyok február utolsó napjaiban 16 tétellel a 30 helyett.

Valaki tudna belém önteni egy kis lelket? 18/L

2015. febr. 27. 18:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Napi 2 tételt ha megírsz zene mellett, jövő hétre készen vagy simán. Hétvégén akár töbebt is, addig is tanulod, míg írod. Ha ezzel szenvedsz, egyetemen csúnyán szopni figsz, ezt borítékolhatod, ott egy tárgy annyi, mint egy érettségi. Csináld szépen, keress valami kellemes zenét, aztán uccuneki
2015. febr. 27. 19:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Persze tudom, hogy egyetemen állandóan ez lesz, csak most ez így nagyon szokatlan, váratlan, mert eddig sose kellett ennyit tanulnom egyszere. Pedig erős gimiba járok, mégis jól eredményeim vannak kevés tanulással.
2015. febr. 27. 19:54
 3/6 anonim válasza:
Én is így vagyok az emelt fizikával. most eszméltem rá, hogy borzasztóan állok, pedig maholnap itt az érettségi. nekem sem volt soha szükségem túl sok energiára a tanuláshoz, most pedig azt érzem százfelé kéne szakadnom. tanácsot nem tudok adni, ugyanebben a cipőben járok én is. mindenesetre sok kitartást és jó tanulást!
2015. febr. 28. 08:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Megnyugtatlak. Tanulj csak a kémiára, mert az a három, amire feleslegesen pazarolod az idődet, az ló**** se lesz. Magyarból, ahogy látom képes vagy mondatokat alkotni és olvasni - ennél többre ott bizony nem lesz szükséged, elméleti tudásra meg pláne nem. Történelem - középszinten minden benne van az atlaszban, szó szerint, azt nézd át egyszer, meg amit úgy érzed, hogy nagyon homály, és félreteheted. Matek - nem tudom, ogy közepet írsz-e, de ha igen, akkor mivel a kémia elég jól megy, tehát alapvetően reálos vagy, nem fog földhöz vágni az, ami ott eléd fog tárulni :DD. Én elég gáz voltam matekból mindig, és én is elég jól megírtam. Szóval, koncentrálj a kémiára, ha azzal mész tovább, a többit meg egy értelmesebb emberke megírja IQ-ból 80 fölé, ne aggódj. A tanárok meg ilyenkor szeretik a terrort, ne törődj velük. Kémia! :DD Hajrá, majd júniusban, mikor már a kezedben lesz, ott fogsz állni, és azon gondolkodni, hogy lesz itt még valami nehézség is, vagy ez ennyi volt? Komolyan? :D
2015. febr. 28. 09:53
 5/6 anonim ***** válasza:
A 3.-nak igaza van, a középszintű érettségik szánalmasan egyszerűek. töriből egy büdös szót, annyit nem tanultam rű, elolvastam a legutolsó pár órai jegyzetet a modern történelemről és röhögve meg lehet írni, annyi forrás meg segítség van, na meg ugye az atlasz, amit előtte én soha nem nyitottam ki pl. Nevetve írtam 77%-ot úgy, hogy 1,5 óra után meguntam és haza mentem.
2015. febr. 28. 11:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a támogatást!

Kedves 2. hozzászóló! Nem bántásból, de örülök hogy nem csak én vagyok így elmaradva és más is az én cipőmben van! :D

3. és 4. kommentelő! Nektek is köszönöm, így már nem fogok parázni az érettségiktől. Igyekszem a kémiára koncentrálni, no meg a matekra, mert ez a kettő lesz nekem a beszámított tárgyam. A magyar tuti menni fog 80% fölé (próbe érettségik 80 fölé sikerültek), törit meg majd atlaszból megírom ;)

2015. febr. 28. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!