Egy fiatal tanár hivatalosan nem lehet jóban a diákjával, akit régebb óta ismer? (bővebben lent)
Tehát az alapsztori az, hogy van egy nőnemű ismerősöm, haverom, akit régebb óta ismerek, innen-onnan, bulikból, hiszen csak 3 év van köztünk. Én egy gimnáziumba jártam, ő egy szakközépben tanult. A sors fintora, hogy érettségi után némi kitérővel én ebbe a középiskolába jelentkeztem OKJ tanfolyamra, ami két éves. Első évem felénél történt, hogy az egyik szakoktatónkat kirúgták, de sürgősen kellett a helyére valaki, aki beugrik a maradék hónapokra. Hát mit ad az élet, nagy megdöbbenésünkre ezt a lányt hívták vissza tanítani, hiszen jó sok évig járt az iskolába, jelentős szakmai sikereket ért el az iskola színeiben, 3 különböző szakmát is elvégzett itt, tehát rá esett az igazgatóság választása. Így hát vicces volt, de a maradék fél évre ő tanított nekem egy tantárgyat. Útközben rávették, hogy maradjon így elkezdte a főiskolát, hogy később is taníthasson, megtetszett neki. Ugyebár mivel sok évig itt tanult az iskolából is számtalan barátja, barátnője lett, akik még mindig itt tanulnak valamilyen szakképzésen, mint én. Én most járom a második évemet, tehát nagyjából 3 hónap múlva elhagyom az iskolát. Akkor elkezdem az alapproblémát: a helyzet az, hogy pár háztömbnyire lakunk egymástól. Így hát jó haverok, barátok lévén elkezdtünk együtt járni néha reggelente suliba, és néha ha egyszerre végzünk együtt is megyünk haza. Egy baráti körünk van, tehát szabadidőnkben is sokat találkozunk. A tanári karnak azonban szemet szúrt, hogy túl sokat látnak minket együtt. Azt hozzáteszem, hogy bent az iskolában mi nem beszélünk, ha szembe jön velem a folyosón, magázva köszönök neki, tehát semmilyen kontaktus nincs közöttünk az iskolán belül. Ha együtt megyünk reggelente, a kapu előtt 5 méterrel elköszönünk, és én diákként ő pedig tanárként megy be. Tehát szemet szúrt a tanári karnak,hogy mi jóban vagyunk, néha látott minket pár tanár, a szabadidőnkben, az iskolán kívül sétálni, kajálni stb. A tanárok azt mondták neki, hogy elvileg nem lóghatna velem, nem jöhetnénk együtt, nem várhatnám meg suli után stb. A kérdésem az tehát, hogy jogos a számonkérésük vele szemben? Azt hozzá teszem, hogy én is évekkel ezelőtt betöltöttem a 18.életévemet, ő pedig mint mondtam 3 évvel idősebb nálam. Tehát van joguk, van alapjuk megtiltani azt, hogy együtt jöjjünk, vagy együtt menjünk haza, ráadásul úgy, hogy ugyanott lakunk, tehát ugyanaz a busz jó nekünk? Azért mert egy régi ismerősöm tanárként dolgozik ezért én nem találkozhatok vele, azért mert fél évet tanított? Van valamilyen jogszabály erről? Elmarasztalhatnák őt ezért? Tiltja törvény azt, hogy azért mert egy nő tanárként dolgozik , azért nem találkozhat a nagykorú ismerősével,haverjával azért mert az ugyanabban az iskolában tanul jelenleg?
A másik meg az, hogy érdekes módon az sosem szúrt a tanároknak szemet, ha egy barátnőjével beszélgetett szünetben..
Nyílván nem vagyok ostobák, ha arról van szó, akkor kibírjuk ezt a pár hónapot úgy, hogy nem jövünk/megyünk együtt, mert mégsem szeretném én se, hogy problémája legyen ebből, vagy kirúgják.
Szerintetek?
Nem egy mindennapi helyzet, az biztos.
Ha iskolán kívül találkozgattok, jártok buliba, stb., akkor nincs semmi probléma, feltéve, hogy az iskolai viszonyotokat nem befolyásolja (teszem azt beír egy-két potya 5-öst, csak mert haverok vagytok, vagy más módon kedvez neked).
Viszont annyiban veszélyes ez a játék, hogy ha tényleg jó tanuló vagy, akkor is rád mondhatják, hogy azért vagy tele jó jeggyel, mert bensőséges a viszonyod a tanárnővel.
Egyébként pedig, senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki-mit csinál szabadidejében (hacsak az nem ütközik törvénybe, de szerencsére "a diák nem lehet jóban a tanárával" nincs törvénybe iktatva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!