Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most akkor mi a C1, B2 nyelvvi...

Most akkor mi a C1, B2 nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

nekem 2 középfokú C típusúm van...(eddig így tudtam)de felvi-n többek közt az én alapszakom nyelvi követelményeinél is azt látom,h.középfokú C típusú kell a diplomához...(júniusban végzek)

Most viszont jelentkeztem mesterképzésre,és ott a megfelelő rublikába meg B2-t kellett írnom,mert alul jelezték apró betűben,h.az a középfok...

hogy is van akkor most ez a rendszer??

2010. febr. 13. 07:48
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Én úgy tudom, hogy nyelvvizsgától is függ az elnevezés. Nekem is van középfokúm, és abba úgy van beleírva, hogy középfokú-B2 és komplex(mert ugye szóbeli és írásbeli)-C. De amúgy a C-t a felsőfokúra szokták használni. Bonyolult, azt meg kell hagyni...
2010. febr. 13. 08:52
 2/4 anonim ***** válasza:

B2 középfok

C1 felsőfok

2010. febr. 13. 08:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Régebben a szóbelit A típusúnak, az írásbelit B típusúnak, a komplexet C-nek nevezték. De amióta bejött a közös európai referenciakeret, és a szinteket jelölik ezekkel a betűkkel + számokkal, azóta ezt már nem lehet használni, mert bekavar.
2010. febr. 13. 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

B1-szint: alapfokú

B2-szint: középfokú

C1-szint: felsőfokú

A-típusú: szóbeli

B-típusú: írásbeli

C-típusú: komplex

2010. febr. 13. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!