Most akkor mi a C1, B2 nyelvvizsga?
Figyelt kérdés
nekem 2 középfokú C típusúm van...(eddig így tudtam)de felvi-n többek közt az én alapszakom nyelvi követelményeinél is azt látom,h.középfokú C típusú kell a diplomához...(júniusban végzek)
Most viszont jelentkeztem mesterképzésre,és ott a megfelelő rublikába meg B2-t kellett írnom,mert alul jelezték apró betűben,h.az a középfok...
hogy is van akkor most ez a rendszer??
2010. febr. 13. 07:48
1/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy nyelvvizsgától is függ az elnevezés. Nekem is van középfokúm, és abba úgy van beleírva, hogy középfokú-B2 és komplex(mert ugye szóbeli és írásbeli)-C. De amúgy a C-t a felsőfokúra szokták használni. Bonyolult, azt meg kell hagyni...
3/4 anonim válasza:
Régebben a szóbelit A típusúnak, az írásbelit B típusúnak, a komplexet C-nek nevezték. De amióta bejött a közös európai referenciakeret, és a szinteket jelölik ezekkel a betűkkel + számokkal, azóta ezt már nem lehet használni, mert bekavar.
4/4 anonim válasza:
B1-szint: alapfokú
B2-szint: középfokú
C1-szint: felsőfokú
A-típusú: szóbeli
B-típusú: írásbeli
C-típusú: komplex
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!