Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bioszból és kémiából nagyon...

Bioszból és kémiából nagyon jó vagyok, DE mást KELL választanom. Miért nem megy?

Figyelt kérdés

Közgazdaságtant kell tanulnom, nem választhatom az egészségügyet, ami valóban érdekel. Kikölcsönöztem néhány közgazdaságtannal foglalkozó könyvet és már olvasom és próbálom tanulni egy ideje, de nem megy. Nem tudom megjegyezni. Majd bele fogok jönni? Átáll az agyam?

Ne kérdezzétek, miért nem lehet a másik.

2010. febr. 12. 20:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Nehéz olyat tanulni, amit nem szeretsz. Nagyon erős akarat kell hozzá!
2010. febr. 12. 20:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha sikerül is végig csinálnod, a büdös életben nem leszel sikeres közgazdaságtanból, de már az is csoda lesz, ha meg tudsz élni belőle. De ha pár év múlva kissé kétségbeeseltten keresed önmagad, ne úgy fogd el, hogy elpazaroltál öt évet az életedből, hanem úgy, hogy legalább azt is kipróbáltad. Csak addig ne felejtsd el a biológiát és a kémiát.
2010. febr. 12. 20:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Márpedig én akkor is kérdezem, hogy miért nem lehet az a másik. Senkinek nincs joga tönkretenni a teljes életedet. Még magadnak sem. Ezt egyetlen családtag nem várhatja el tőled. Egész életedben frusztrált leszel. Lépj!
2010. febr. 12. 20:52
 4/10 anonim ***** válasza:

A közgáz furcsa jószág. Azért nehéz, mert nagyon nem egzakt, és a kezdetben vett egyszerűbb modelleknek nem sok közük van a valósághoz, viszont minél összetettebb lesz a modell, annál inkább látod majd a közgáz értelmét és hasznát. (Mondjuk a végén sem lesz sok.) De a közgáz az csak egy nagyon kis része annak, amit a Közgázon tanítanak, sok ettől teljesen különböző tárgy van. Ha mikót tanulsz, nézd meg ezt a könyvet, a legújabb kiadást, tök jó:

Dr. Farkasné Dr. Fekete Mária: Mikroökonómia

Amúgy nem értem, miért nem tanulhatod azt amit szeretsz. Nem hallottam még pl. nyomorgó fogorvosokról vagy gyógyszerészekről esetleg jobban próbáld meggyőzni a szüleidet.

2010. febr. 12. 20:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem mások akarják, hogy ezt tanuljam. Egyszerűen kiöregedtem. Eddig nem volt lehetőségem, mindig csak álmodoztam. Most itt a lehetőség, de az idő elmúlt :( Nah mégis csak elmondtam...
2010. febr. 12. 20:57
 6/10 anonim ***** válasza:
A tanuláshoz sosem vagy túl öreg! Nálunk nincs meg az a kultúra, mint Amerikában, hogy természetesnek vegyék, hogy akárhány évesen lehet újat kezdeni, de ne add fel az álmaidat! Mi köze a korodnak a tárgyválasztáshoz?
2010. febr. 12. 21:20
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és külön köszi a könyvajánlót. 30 évesen nem lenne értelme elkezdeni az orvosit. 6+4 vagy 6 év mire szakorvos lehetnék, esélytelen! De ezt már eldöntöttem. Remélem hamar belejövök a másikba is.
2010. febr. 12. 21:27
 8/10 anonim ***** válasza:

És fogorvos esetleg nem akarsz lenni?

Ott ha nem szakosodsz, akkor csak 5 év.

2010. febr. 12. 21:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Érdekes a fogorvoslás is, de úgy érzem, hogy ott savanyodnék meg csak igazán. Közel a tűzhöz, de mégsem elég közel :)) Számomra a teljesen más irány a jó döntés.
2010. febr. 12. 21:37
 10/10 anonim ***** válasza:

én 3.os egyetemista vagyok,közgázos és középsuliba is ilyen beállítottságúba jártam.

Készülj fel,hogy nem könnyű...sok-sok összefüggés,képlet,modell...hajaj...de ha van hozzá akaraterőd és időd leülni tanulni, akkor meg lehet csinálni.

Ha ez a célod,sok sikert hozzá!

És egy jó tanács: ha elkezded a sulit, megéri folyamatosan tanulni(de legalábbis átnézni,értelmezni az átvett anyagokat), mert ha a vizsgaidőszakra hagysz mindent,a fejedre nő és csak belezavarodsz.

Egyetemen általában nem kérik számon rendszeresen az anyagot,magadnak kell erre rávetemedned,hogy tanulj.

2010. febr. 12. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!