Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak szerintem gáz, hogy sok...

Csak szerintem gáz, hogy sok középiskolás kevesebbet tud az általános tárgyakból, mint egy általános iskolás?

Figyelt kérdés

Matek, magyar, és akkor a természettudományos tárgyakat ne is említsük.

Azt tapasztalom, hogy rengeteg szakközepes és szakmunkásképzőbe járó tanuló van, aki még az alsó tagozatos szintet sem biztos, hogy megüti. Sokan képtelenek akár csak egy tőmondatot is helyesen leírni. Képtelenek százalékot számolni, meg hasonlók. Ami azért szerintem elvárható lenne.

Persze, való igaz, ha választani kéne, hogy egy ember jó szakember legyen remek a szakmájában, viszont ne tudjon ilyen alapismereteket, vagy kevésbé jó szakember legyen, de az alapokkal tisztában legyen, én az első mellett voksolnék. De azért ciki, hogy sokan ezt a szintet sem ütik meg, és az is tény, hogy ezek annyira alapok, hogy még egy szakmunkásnak is szükséges lenne, hogy mondjuk alapvető számításokat el tudjon végezni.

2015. febr. 18. 08:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem csak neked gaz.
2015. febr. 18. 09:27
 2/5 A kérdező kommentje:

Évek óta korrepetálok általános- és középiskolásokat is. Néha még így is megdöbbenek, hogy mik vannak. 17 éves, 11.-es szakközepes tanuló nem bírja kiszámolni az ezer forint 20%-át. Azon már meg sem lepődök, ha valakinek a szorzótábla nem megy, pedig ne szépítsük, általános másodikas anyag. Ezek után tanuljuk meg a másodfokú egyenleteket, trigonometrikus egyenleteket, meg a koordinátageometriát, úgy, hogy még két törtet sem tud összeszorozni, de van, aki már a negatív számoktól is behal.

De itt, Gyakorikérdéseken is nap mint nap elborzadok, hogy sokaknak még egy tőmondatot is nagy kihívás helyesen leírni.

Miért végezhet el valaki úgy egy középiskolát, hogy még az általános iskolai alapismereteknek is híján van?

2015. febr. 18. 09:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Mert a tarsadalom engedi, mert igy jo neki. Ha a tanar figyelmezteti a szulot, hogy a gyereke nem tanul es gyakorlatilag h.u.lye akkor a szulok nem a gyereket fogjak buntetni, tanulasra kenyszeriteni, hanem a tanart fogjak beperelni, vagy veressel fenyegetni. A gazdag csaladok meg annyira elvannak foglalva a penzkeresessel, hogy magasrol tesznek arra, hogy a gyerekuk analfabeta, ugyis fix helye van a csaladi vallalkozasban.

A kormanynak meg erdeke, hogy analfabetakat neveljen, mert azokat tarsadalmi szinten konnyebb iranyitani.

2015. febr. 18. 09:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Szégyen-nem szégyen én bevallom, hogy földrajzból teljesen h.lye vagyok. Még a szomszédos országok fővárosait se tudnám felsorolni. Lehet, hogy másnak ciki, de speciel engem nem nagyon izgat, mert abszolút nem ebbe az irányba tanultam tovább és ha még kellene is a valós életbe az a "tudás", akkor is ki tudnám keresni az internetről.
2015. febr. 18. 12:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is 11-es vagyok, matekból két csoportra vagyunk bontva, a mi 12 fős csoportunkból úgy 4-en járnak matektanárhoz, és ennél is többen bukdácsolnak, és persze akkor a tanár még igazodjon a magánórákhoz, hogy előtte nehogy megírassa a dolgozatot, stb. De akinek az gondot okoz, hogy az 1000 20%-át kiszámolja, annak valószínűleg senki nem fog tudni segíteni.
2015. febr. 18. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!