Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » S. O. S most akkor mit jelölje...

S. O. S most akkor mit jelöljek szabadon választott tárgynak felvételi lapon?

Figyelt kérdés

felv.jel.lap.-->8.pont-->

az a problémám,h.én a németet szerettem volna jelölni(nyelvhez az angolt írtam)de szab.választhatónak meg a németet gondoltam..Csakhogy abból 2005-ben nyelvvizsgáztam,ezért kiváltotta az érettségit is+a bizonyítványom utolsó,ut.előtti évében ki van húzva a német tárgy.....

szóval addig OK.hogy olyan tárgy kell,amit 2 évig legalább tanultam,de feltétlenül kell,h.ebbe a 2 évbe beleessen az utolsó illetve ut.előtti év?..Mivel fénymásolatban meg ugye csak azokat az éveket kérik ...Tehát hiába tanultam 2 évig németet is,ha a beküldendő bizonyítványban nincs benne.

választhatnám még pl.a biológiát meg rajzot stb..de a biziben már azok sincsenek benne az érintett években...Meg akkor mi jelentősége van h.itt mit írok??Akármelyiket írhatom?..Akkor is,ha továbbtanulűásnál nekem az nem kell majd?

2010. febr. 11. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:
A szabadon választott tárgyhoz akármit írhatsz, ami jólesik, tesit, éneket, rajzot, még ha matek szakra jelentkezel, akkor is. Teljesen mindegy. Az meg, hogy "utolsó előtti év" meg "utolsó év" csak az adott tantárgya vonatkozik, nem muszáj, hogy 12.-ben és 11.-ben tanuljad. Választhatod pl. a földrajzot, utolsó előtti évbe beírod a 10.-es jegyedet, utolsóba pedig a 11.-est. Csak az a kritérium, hogy olyan tárgyat válassz, amit legalább két évig tanultál.
2010. febr. 11. 16:15
 2/5 A kérdező kommentje:
ez jó,köszi..csak azért nem voltam 100%ig biztos,mert így hiába írom be a jegyeket...ha egyszer a bizifénymásolaton nem fog szerepelni:)szóval megkavarodtam:O
2010. febr. 11. 16:18
 3/5 A kérdező kommentje:

úgy döntöttem nem a németet írom...inkább valami mást választok,ami benne van a bizonyítványban is...)

de azért köszi,)

2010. febr. 11. 16:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Ajj,ember. Ha olyat írsz be,amit már nem tanultál 11-12.-ben,le kell fénymásoltatnod annak az évnek a bizonyítványát is,amiben szerepel. Tehát pl a 9-10.est. Írd be nyugodtan. Csak akkor küldd is be a fénymásolatokat.
2010. febr. 11. 17:27
 5/5 A kérdező kommentje:
mostmár mindegy...jó lesz így is..;)
2010. febr. 11. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!