Milyen érettségi típust kell jelölnöm ebben az esetben?
Befejezett középszintűm már van belőle, de megkezdtem tavaly emelt szinten (az akkor szintemelő volt), viszont a szóbelire már nem mentem el. Most ugyanebből szeretnék megintcsak emeltezni de nemtudom eldönteni h akkor ez most melyik, szintemelő vagy pótló és az útmutató alapján nem tudom eldönteni :
2.3. Szintemelő érettségi vizsga egyes vizsgatárgyakból a középszinten sikeresen befejezett érettségi vizsgának az emelt szintű érettségi vizsgán első alkalommal történő megismétlése. A tanulói jogviszony fennállása alatt, a középiskolai tanulmányok teljes befejezése előtt szintemelő érettségi vizsgát a magyarországi középiskolában tanított idegen nyelvekből, továbbá informatikából lehet tenni.
2.6. Pótló érettségi vizsga a vizsgázónak fel nem róható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be nem fejezett rendes, előrehozott, kiegészítő, szintemelő, ismétlő, javító érettségi vizsga folytatása.
Idézet a vizsgaszabályzatból:
" A pótló-, javítóvizsgára, valamint a tanulói jogviszony fennállása alatt a szintemelő vizsgára történő jelentkezéskor a jelentkezési laphoz csatolni kell az érettségi törzslapkivonatát is."
Na most ha hétfőn reggel elrobogsz abba az iskolába, ahol megbuktál, és megpróbálod instant megszerezni azt a papírt (talán félredobják érte minden más munkájukat, hogy adjanak neked egyet), akkor még odaérsz vele a nyitvatartási időben, ahol jelentkezni akarsz. Ha ugyanaz a kettő, akkor talán mázlid van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!