Rendészetin mennyire veszik szigorúan a magasságkorlátot?
Sziasztok!
Végzős vagyok egy gimnáziumban, és rendészetin szeretnék tovább tanulni.
Angolból és történelemből emelt szinten fogok érettségizni.
A Szegedi Rendészeti Szakközépiskolába adtam be a jelentkezésem.
Minden szempontból alkalmasnak tartom magam a szakmára, csak egy problémám van: a magasságom.
A felvételi limit 165 cm, én viszont 164 cm vagyok :S
Kb. 3 hónapja méreckedtem.
Szerintetek ezt még elnézik, vagy ennyi volt?
Más szakma nem igazán érdekel, nagyon rosszul érintene, ha emiatt buknám el a céljaimat.
A válaszokat előre is köszönöm! :)
17/F
Szerintem ha rendesen kihúzod magad, akkor 1 cm-t lehet csalni.
Ha csalni nem lehet, akkor meg közvetlenül a méretvétel előtt 6-8 órát kellene vízszintesen pihenni, lazulni.
És utána elmenni a méretvételre. 2 cm-rel magasabb leszel mint szoktál délután lenni.
Magad is kipróbálhatod, hogy este lefekvés előtt megméred magad, majd reggel felébredés után. Reggel néhány centivel magasabb vagy, mert a gerincoszlop ellazult az éjszakai pihenés által. Az egész napos járkálás során aztán összetöpörödöd azt a két centit. És a körforgás minden nap újra indul...
Gondolom 11.-es vagy.Még van egy éved,azalatt nőhetsz.Én is aggódtam emiatt,162 centi voltam 10.osztályban.Most 11.-es vagyok,már majdnem elérem a 170-et.De én a színtévesztés miatt nem lehetek rendőr.:(
Csináld azzt,amit az egyes mondd.A vizsgálat elött próbálj meg minél jobban kialudni magad és ne igen mászkálj elötte,inkább feküdj minél többet.Mert összemegy az ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!