Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A BME hallgatóinak tényleg...

A BME hallgatóinak tényleg nincs semmi szabadidejük sem?

Figyelt kérdés

Vagy ez csak erős túlzás? Vegyész- és biomérnöki karra készülök egyébként.

Nagyon hálás lennék ha írna olyan, aki oda jár! :)

17L

2015. febr. 11. 21:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%

tényleg, semmi túlzás. első félévben bemelegítés nélkül már megtapasztalja mindenki. nekem kb pont annyi szabadidőm van, hogy az alatt feltöltődjek annyira, olyan formába hozzam magam hogy tudjak tanulni

összesen csak nyáron vagy szabad, tavasszal a két félév kb 1 hétnyi "szünettel" követi egymást, amikor is tárgyfelvétellel kell szenvedni.

de lehet más máshogy érzi

2015. febr. 11. 22:20
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
egyáltalán nem túlzás, örülök ha hetente 2-3 órát tudok a barátnőmmel lenni :(
2015. febr. 11. 23:03
 3/17 A kérdező kommentje:
És ezt mi okozza? Napról napra kell tanulni? Úgy vannak dolgozatok?
2015. febr. 12. 08:57
 4/17 anonim ***** válasza:
66%

Járok egy bizonyos közösségbe, ott rengeteg BME-s van, vegyészmérnökök (többen is), villamosmérnökök, fizikus stb...

Rengeteg szabadidejük van, hétvégén hazamennek és nem túl sokat tanulnak, hétköznap pedig eljárnak az említett közösségbe. Tanulni éjszaka tanulnak végülis, de alszanak is mellette. Van, aki sportol is.

Ismerek közlekedésmérnököt, ő is sportolt, volt szabadideje.

Fent említettek közül az egyik fele kimondottan jól tanul, nem vagy alig bukott tantárgyat. Van, akinek rendszeresen 4 feletti az átlaga.

A másik felének nem olyan jó az eredménye, de őket se fenyegeti a kibukás veszélye, maximum csúsznak, de egy vagy két félévet.

Ahogy én látom, önbizalom kell (de egészséges önbizalom, tehát NEM elbizakodottság!), magas IQ-szint, jó tanulási módszerek, és a neked megfelelő időbeosztás megtalálása. Innentől lesz bőven szociális életed.

Nekem pl. nem jó a logikai készségem, csapnivaló a rövidtávú memóriám és nincs önbizalmam (ettől még az előzőek tények, valamit hallok két perc múlva nem emlékszem :D és lassan fogom fel a dolgokat).

Én reál büfészakon vagyok egy büféegyetemen. 4-es feletti átlagjaim vannak, de ezekért úgy érzem, szenvedek annyit, mint BME vegyészmérnök haverjaim az ottani négyes feletti átlagért.

Pedig jól tudom beosztani a tanulásra szánt időt, tudom, hogyan, mikor tanulok effektíven és folyamatosan próbálom javítani a tanulási módszeremet. Mégis...

Biztos nekem is menne a BME, de épphogy 2-esre és nekem már nem lenne szabadidőm, hazaérkezéstől éjjel kettőig zh-kra tanulnék. Így nem érné meg.

Neked kell mérlegelned szerintem.

Ja egyébként a BME-VBK-n csak a vegyészmérnöki és a biomérnöki létezik, ami normális BSc egyetemi szak. Nehogy mást válassz!

2015. febr. 12. 10:36
 5/17 A kérdező kommentje:
#4 köszönöm, elsősorban biomérnök szeretnék lenni, de még nem döntöttem véglegesen, lehet hogy a vegyészmérnökit jelölöm meg. Másban nem gondolkodtam.
2015. febr. 12. 10:59
 6/17 anonim ***** válasza:
85%

#4 voltam.

Ja zh az nálunk is van bőven.

Nálunk úgy néz ki, hogy kb. a szorgalmi időszak 6. hetétől kezdődően heti 2-5 zh van és heti 2-3 beadandó (amiből egy-kettő jegyzőkönyv, az nem olyan nagy ügy, 1-2 óra alatt összedobható).

Cserében vizsga nem sok van, a rekordom az, hogy csak 1 vizsgám volt, de a legtöbb is 4. Alig van vizsgaköteles tárgy, a legtöbb évközi jegyes, a 4-5 vizsgaköteles tárgy/félév egy része is megajánlott jegyes. Tehát ha 4-esre vagy 5-ösre írod a zh-t, megajánlja a jegyet a tanár. Esetleg már hármastól is. Attól függ.

Namost egy nehezebb szakon elvileg azzal egészül ki, hogy van szigorlat is pár tárgyból. Szigorlat: tanulsz három félévig egy tárgyat, pl matek I-II-III, aztán matekból szigorlatozol, tehát vizsgázol mindhárom félév anyagából.

Illetve vannak laborbeugrók, ahol az előadás meghatározott részét kérik számon, és csak akkor vehetsz részt a laborgyakorlaton, ha elérsz egy bizonyos szintet ezen a kisdolgozaton.

Tudom, hogy ijesztő! Meg igenis tanulni kell.

De ismétlem, sok embert ismerek - vegyészmérnököt hármat pl, egyik végzett MSc-n is másik kettő BSc-s -, akinek heti 3-szor biztos programja van, hétvégén hazamegy vidékre, esetleg péntektől vasárnap estig kirándulnak zh-időszak kellős közepén, mégis JÓL viszik a BME-t, esetleg 4-es feletti átlaggal.

Ismerek már végzett BME környezetmérnököt, nem tudom ez a szak mennyire releváns ide mert könnyebb (nem vagyok BME-s nem tudom mennyivel :D), ő is kórusba járt, gyerekekkel foglalkozott délutánonként, és végig jó eredménnyel végzett.

Bocsi a kisregényért :D

Kívülről úgy látom, JÓ ADOTTSÁGOKKAL, jó hozzáállással és időbeosztással nem egy kínzó haláltábor a BME.

2015. febr. 12. 11:11
 7/17 A kérdező kommentje:
#6 bio- vagy vegyészmérnök ismerősöd nincs véletlenül? :D
2015. febr. 12. 11:21
 8/17 anonim ***** válasza:
85%

Van sok vegyészmérnök ismerősöm és írtam is ;)

Egyik már MSc-n is végzett, másikok BSc-sek, de nem elsőévesek.

2015. febr. 12. 11:21
 9/17 A kérdező kommentje:
Bocsi, tényleg írtad. Szívás, mert én egyet sem ismerek, nem tudok kitől tájékozódni :/
2015. febr. 12. 11:22
 10/17 anonim ***** válasza:
95%

Arra valahogy mindig van idejük, hogy fórumokon szidják az összes más egyetemre járót, és sírjanak, hogy milyen nehéz:D

Olyan lehet ez, mint az orvosi. Arról is csomóan azt mondják, hogy nincs élete mellette az embernek, a saját tapasztalatom meg az, hogy még jó jegyekkel is el lehet végezni úgy, hogy közben van élete is az embernek...

2015. febr. 12. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!