Tanulási nehézség! Magyarból ill. történelemből nagyon nehezen megy a tanulás. Hogyan tanuljon milyen módszerrel?
Érdemes lenne elmennie egy tanulási módszertan előadásra vagy egy ehhez értő emberhez, akivel kipróbálják, hogy neki melyik lenne a legmegfelelőbb.
Én szövegkiemelős módszerrel tanultam - a vizuális memória miatt is -, de ez is csak akkor ér valamit, ha az ember nem színezi ki az egész szöveget. Más vázlatot ír, de ezzel az a baj, hogy nagyon el lehet vele csúszni időben, tehát azoknak nem ajánlom, akik amúgy is lassan tanulnak.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb ember, aki azt mondja, hogy effektíve csak 2-3x átolvassa a dolgot, úgy tanul, nem tudja normálisan megtanulni az anyagot, szerintem inkább az első olvasás után tudatosan tanulva kell "tanulni" és ami nagyon fontos, többször kell ismételni. Például megtanulok egy fejezetet, átismétlem, ugyan ezt megteszem még néggyel, aztán kezdem elölről és átismétlem mind az ötöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!