Kirúgnak a jelenlegi egyetemről ahol tanulok ha újra felvételizek de nem vesznek fel?
Van ahol engedik kérvénnyel az átjelentkezést bizonyos szakok közt, de én hasonló ügyben voltam az IOKnál és azt javasolták inkább felvételizzek újra, mert a kérvényekkel nagyon elhúzzák az időt, össze-vissza kell mindent elfogadtatni/bizonyítani és így se biztos, hogy átvesznek.
Amúgy nem rúghatnak ki ezért, mert simán lehetne 2 párhuzamos szakon tanulni, még ha a 2nek köze sincs egymáshoz. A lényeg, hogy iratkozz be az új szakra ha felvesznek, a régiről meg iratkozz ki és ennyi.
nyugodtan járhatsz akár két egyetemre is párhuzamosan, csak meg kell mondani mindkét helyen, mert a támogatásokat nem veheted igénybe kétszer.
ha felvételizel és nem sikerül, akkor olyan, mintha nem történt volna semmi. ha felvesznek, még mindig dönthetsz úgy, hogy nem iratkozol be.
ha felvesznek és beiratkozol, akkor két fontos dolgot kell tenned:
az új helyen nyilatkozol, hogy hová jártál. egyrészt az állami félévek száma miatt, mennyit használtál már fel (jobb ha előre tudod, mikortól vagy fizetős, minthogy egyszercsak kiírjanak több félévnyi tandíjat visszamenőleg + késedelmi költséget). másrészt el tudsz fogadtatni teljesített tárgyakat.
a régi helyen ki kell iratkoznod. vagy van erre formanyomtatvány vagy csak leadsz egy általános kérvényt a tanulmányi osztályon, hogy szüntessék meg a hallgatói jogviszonyod, mert xy helyen folytatod. plusz ne iratkozz be a következő félévre, akárhány figyelmeztető üzenetet is küldenek. egyszer csak megunják.
nekem intézmény váltás után még 3 félévig jöttek az üzenetek a régi helyről, szólítottak fel beiratkozásra, írták ki a tandíjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!