Mennyit lehet keresni egyszerű irodai munkával? Adatok nyilvántartása, beírása, értesítések, stb.
Már bocs, de tisztázzuk: könyvtárosként vagy levéltárosként is KELL szakképzettség.
Ez lehet néhány alkalmas tanfolyam, OKJ-s képzés, sőt, akár főiskolai vagy egyetemi képzés is, attól függ, milyen intézményben, milyen munkakörben akarsz elhelyezkedni.
A lényeg, hogy az "amihez szakképzettség nemigen kell..." kritérium ezen szakmák esetében nem működik.
köszönöm szépen;és akkor "szakképzett" pl.könyvtárosként mennyit lehet keresni?Az az elvégzendő munkától függ,vagy attól,hogy milyen képzést kapott valaki;szóbeli személyes betanítás,papíros tanfolyam,iskolai képzés,főiskolai,egyetemi tanulmányok?
És akkor miért mennyi,az érdekelt volna.
Bizony, ez attól függ, hogy milyen a végzettség, meg persze attól, hogy hány órában dolgozik az illető.
A tanfolyamot végzett könyvtárosok leginkább azok, akik kis, vidéki könyvtárakban, heti néhány órás nyitva tartással dolgoznak, természetesen nem túl sok pénzért.
Én főiskolai, illetve később egyetemi végzettséggel a közalkalmazotti bértábla szerint kapom a fizetésemet.
Itt van egy táblázat róla: [link]
Én F1 kategóriával kezdtem, de a táblázatban a bruttó bér van, tehát a 122000 Ft-ból olyan 93000-t kaptam kézhez, de ez 3 évente automatikusan emelkedik egy keveset.
Persze vannak olyan, nem közkönyvtárak, ahol jóval többet lehet keresni, csak hát oda meg kihalásos alapon és jó kapcsolatokkal lehet bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!