Hogyan lehetnék angol tanár? Hova jelentkezhetek és milyen szakra az anglisztikán kivül?
Pedig jó volna tudni, miért nem jó az angol szak, és nem kellene így visszaszólnod.
Amúgy lehetsz még úgy is, hogy választasz egy BA szakot magadnak (legfőkébb tanárképes bölcsészt, de persze természettudomány is lehet sok helyen), és minorként csinálod az angolt. Aztán MA-ra x-angol szakos tanári képzésre jelentkezel, és úgy két és fél év után megvan a tanári diplomád.
Angol tanár már sehogy, csak angoltanár. :-)
Tényleg, miért nem jó az anglisztika? Kíváncsivá tettél, háromból sem jöttem rá.
Van egy olyan érzésem, hogy azért, mert a bekerüléshez szükséges pontszámot képtelen összeszedni. Pedig másképp nem megy. És az csak a bekerülés, azt az egyetemet el is kell tudni végezni!
első
"Azt kérdeztem, hogy az anglisztikán kívül..."
- És mintha én erre adtam is volan választ. Az anglisztika szak elvégzése nélkül is meg lehet csinálni, de úgy nem, hogy nem tudsz legalább felsőfokon angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!