Hogyan működik a diákhitel 2 és a tandíj összeegyeztetése?
Szeptembertől megyek egyetemre, amit diákhitelből tudok majd finanszírozni. Az egyetemi tandíj befizetéséig - tudtommal - nem jelentkezhetek be aktív félévre, azonban úgy tudom, a diákhitelesek valamivel a tandíj befizetési határidő után utalják az egyetemnek a pénzt. Akkor ez hogyan is működik? Vagy rosszul informált vagyok?
A diákhitel igénylését mikor kell elkezdeni az én esetemben?
Vannak tapasztalaitok?
Köszönöm válaszod, ezt tudom én is. Azt nem tudom, hogy addig mi van, míg el nem utalják az egyetemnek a pénzt:
Tételezzük fel, a félév elkezdődik valamikor, de a diákhitelesek csak rá következő hónapban utalják a tandíjat. Egyik ismerősöm által úgy informálódtam, hogy míg tartozásom van az egyetem felé, addig nem jelentkezhetek be aktív félévre.
Most az, hogy a tandíjat a félév megkezdése után utalják, illetve az aktív félévre való bejelentkezést két külön forrásból hallottam, lehet, hogy téves az információk. De ha igazak, akkor mégis hogyan igazolom az egyetem felé, hogy "igenis fogok fizetni"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!