Mennyi idő alatt készül el egy szakdolgozat?
Szakdolgozatnál már szivatnak senkit, a kettest még az is megkapja, aki összeollózza netről. Így azt hiszem, meg lehet csinálni két hónap alatt, de valószínű h nem lesz ötös.
Minden egyes szabad percet rá kell fordítani, összeszedni sok könyvet, ami a témához passzol, kiírni a lényeget, lehetőleg átfogalmazni és irány köttetni!
Sok szerencsét!! :)
Ez tényleg függ attól, hogy milyen témából írod, hogy csak irodalom-felhasználás v. kutatás is szükséges hozzá, stb.
Én úgy, hogy kutatást is végeztem, és minden szükséges anyag megvolt, már csak a végleges formát kellett beírni, az volt 1 hónap. (gépbe írás, szerkesztés, képek, táblázatok). És még így is sokszor fent voltam éjszaka 2-3-ig, pláne, ha másnap nem kellett bemenni az egyetemre.
Nem lesz könnyű, de hajrá! :)
Köszönöm a bíztatást :)
A begépelés nem gond, hiszen 20 éve gépelek :) Sokszor a kezem előbbre jár, mint ahogy kigondolom, mit akarok. Ez az egy előnyöm megvan.
A téma, amiből írok, a kedvencem, ez se gond.
Szakirodalom is van bőven itt hevernek az asztalon, de ki kéne olvasnom, bár igaz, félig-meddig otthon vagyok a témában, nem teljesen idegen tőlem.
Kutatás az sajnos kell... Még interjúkat kéne csinálnom... Az lesz szerintem a leghúzósabb :(
De azért kösz és várom még a többi választ is :)
Milyen szakon, tárgyból, témában és szinten (BA, MA) írod?
Ez érdekelne. :)
"Szakdolgozatnál már szivatnak senkit, a kettest még az is megkapja, aki összeollózza netről" Nálunk az ilyet élből visszadobják. Meg sztem minden színvonalas intézményben..
Nekem egy hónap kellett úgy h szinte nem is foglalkoztam mással, viszont nekem a téma elég ismeretlen és új volt. Ha olyan a témád, hogy otthonosan mozogsz benne, akkor sztem meglehet írni 2 hónap alatt gyerek és munka mellett is, de nem lesz egy könnyű menet.
Igen, ez tényleg attól függ miből írod, és mennyire tudsz vele haladni, stb....
Én is a 2 hónapot tartom ésszerűnek, nekem is annyi kellett.
De azért az általános tapasztalat azt mutatja, hogy olyan 1-3 hónap között meg kell tudnod írni. Ennél kevesebb idő alatt nem igazán tudsz jó szakdogát írni, viszont 3 hónapnál több meg már csak időpocsékolás...
Hajrá mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!