Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt készül el...

Mennyi idő alatt készül el egy szakdolgozat?

Figyelt kérdés
2 hónapom van rá, félek, hogy kifutok az időből. Egész egyszerűen mindig volt valami fontosabb (nyelvvizsga, szigorlatok, stb.) és csak reménykedem, hogy be tudom fejezni. (Munkahely, család, gyerek mellett csinálom) Másnak sikerült ennyi idő alatt?
2010. febr. 9. 19:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szakdolgozatnál már szivatnak senkit, a kettest még az is megkapja, aki összeollózza netről. Így azt hiszem, meg lehet csinálni két hónap alatt, de valószínű h nem lesz ötös.

Minden egyes szabad percet rá kell fordítani, összeszedni sok könyvet, ami a témához passzol, kiírni a lényeget, lehetőleg átfogalmazni és irány köttetni!

Sok szerencsét!! :)

2010. febr. 9. 19:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, miből írod, és mennyire vagy igényes. Szerintem két hónap alatt nagyon pöpec szakdolgozatot lehet összehozni, ha jó vagy abból a tárgyból, és van hozzá közöd.
2010. febr. 9. 20:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg függ attól, hogy milyen témából írod, hogy csak irodalom-felhasználás v. kutatás is szükséges hozzá, stb.

Én úgy, hogy kutatást is végeztem, és minden szükséges anyag megvolt, már csak a végleges formát kellett beírni, az volt 1 hónap. (gépbe írás, szerkesztés, képek, táblázatok). És még így is sokszor fent voltam éjszaka 2-3-ig, pláne, ha másnap nem kellett bemenni az egyetemre.

Nem lesz könnyű, de hajrá! :)

2010. febr. 9. 21:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bíztatást :)

A begépelés nem gond, hiszen 20 éve gépelek :) Sokszor a kezem előbbre jár, mint ahogy kigondolom, mit akarok. Ez az egy előnyöm megvan.

A téma, amiből írok, a kedvencem, ez se gond.

Szakirodalom is van bőven itt hevernek az asztalon, de ki kéne olvasnom, bár igaz, félig-meddig otthon vagyok a témában, nem teljesen idegen tőlem.

Kutatás az sajnos kell... Még interjúkat kéne csinálnom... Az lesz szerintem a leghúzósabb :(

De azért kösz és várom még a többi választ is :)

2010. febr. 9. 22:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szakon, tárgyból, témában és szinten (BA, MA) írod?

Ez érdekelne. :)

2010. febr. 13. 18:23
 6/7 anonim ***** válasza:
56%

"Szakdolgozatnál már szivatnak senkit, a kettest még az is megkapja, aki összeollózza netről" Nálunk az ilyet élből visszadobják. Meg sztem minden színvonalas intézményben..

Nekem egy hónap kellett úgy h szinte nem is foglalkoztam mással, viszont nekem a téma elég ismeretlen és új volt. Ha olyan a témád, hogy otthonosan mozogsz benne, akkor sztem meglehet írni 2 hónap alatt gyerek és munka mellett is, de nem lesz egy könnyű menet.

2010. jún. 24. 18:11
 7/7 anonim válasza:
100%

Igen, ez tényleg attól függ miből írod, és mennyire tudsz vele haladni, stb....

Én is a 2 hónapot tartom ésszerűnek, nekem is annyi kellett.

De azért az általános tapasztalat azt mutatja, hogy olyan 1-3 hónap között meg kell tudnod írni. Ennél kevesebb idő alatt nem igazán tudsz jó szakdogát írni, viszont 3 hónapnál több meg már csak időpocsékolás...

Hajrá mindenkinek! :)

2011. szept. 17. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!