Ha a kémia 6. tantárgyam, akkor beleszámít az érettségi pontokba?
Sziasztok! Orvosi egyetemre szeretnék jelentkezni, de a kémia nem megy elég jól, csak a 45 százalékra megyek, hogy meglegyen a többletpont. A kérdésem az, hogy elég ha annyit írok, vagy az beleszámít az érettségi pontomba? Mert ugye úgy számolják hogy középiskolai eredmény (200) + érettségi eredmény (200) + többletpont (100).
Az érettségi eredmény: töri + matek + magyar + nyelv + természettudomány ? Igaz?
Tehát ha én 6.nak érettségizem kémiából azt nem számolják?
Mert a felvi.hu-n a pontkalkulátor úgy számolta, hogy 1OO középiskolai eredmény, 1OO érettségi és megint 2OO a kémia meg a biosz... hogy van ez? Segítsen valaki! :)
Van egy bizonyos 200 "érettségi pont", amibe két tantárgy százaléka számít bele. Mivel orvosin emelt biosz és kémia (vagy fizika) elvárt, ezért a bioszt és a kémiát bele fogják számolni. Tegyük fel, ha a bioszod 80%, a kémiád 45%, akkor 80+45=125 pontod lesz a 200 ból.
Viszont van egy úgynevezett "tanulmányi pontok" nevű rész, melynek értéke 100 pont. Itt a 11.-es és 12.-es év végi jegyek számítanak bele. Ha 6 tantárgyból érettségizel, akkor az 5. és 6. tantárgy 12.-es év végi jegyei számítanak, azaz a 11.-es jegyek nem. De itt már nem kötelező a szakodon elvárt tantárgyak (biosz, kémia) év végi jegyeit számíttatnod, csak annyi a kitétel, hogy természettudományos legyen. Azaz viheted a fizika és a földrajz utolsó két év végi jegyét is, ha az neked kedvezőbb.
Első vagyok.
"Ha 6 tantárgyból érettségizel, akkor az 5. és 6. tantárgy 12.-es év végi jegyei számítanak, azaz a 11.-es jegyek nem."
Ezt nem értem. A 11.-es évvégi plusz a 12.-es évvégi jegyek összesen 10 jegy. Így meg 6 van csak összesen. Ráadásul utána írtad, hogy nem muszáj bioszt meg kémiát vinni, akkor miért számítana két jegy??
És a felvi-n a jelentkezésnél nincs is hat jegynek hely , vagyis lehet igényelni ha két különbözőt akarsz megadni... de én sehol sem láttam írva hogy egyes szakokon ez kötelező jellegű lenne.
Ha két tantargyból érettségizel akkor sem kell két tantárgy osztályzatát megadni. Ugyanúgy jó ha a biológia/földrajz/akármi term.tud. 11. És 12. Év végi jegyed a pontadó..
Az érettségi átlagba pedig a 6. Tárgy is beleszámít
Egyebkent huzz bele a kemiaba mert orvosin jol jon egy stabil emelt szintu tudas; az orvosi kémia kemény :D sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!