Óvodás vagy kisiskolás korú gyerekeiteket, ti beíratáttok valamilyen fejlesztő oktatásra vagy sportra?
Lányom ovisként úszni és táncolni járt, mindkettőre hetente kétszer, kiscsoportos korától. Úszni, hogy a vízparti nyaralásaink ne rettegésben teljenek, táncolni, hogy a mozgáskoordinációja fejlődjön. Az oviban (és a környéken) nem volt nyelvoktatás ovisoknak.
Elsős korától (tesitagozatos iskola) a labdajátékokat tanulták és gyakorolták kiemelten, labdakezelés elsőben, és másodiktól kézi-, kosár- és röplabdázás. Egyikben sem akartam, hogy profi legyen, de nagyon sokat mozogtak, és a csapatjátékok is jót tettek a személyiségfejlődésében. Emellett megmaradt a tánc, és másodikos korától lovagolt is hetente kétszer.
A suliban angolt és németet tanult, nem járt külön nyelvórákra.
Felsőtagozatosként megmaradt a lovaglás, a tánc, és a kézilabda, a nyelvtanulásban maradt az angol és a német.
ehh, az enyémet minden érdekelte (lány). Oviban kezdte az úszást és a jazzbalettet, harmadikban fejezte be, vagyis váltott át szinkronúszásra, ezt 6 évig csinálta. Elsős korától zeneiskolás, 11. éve fuvolázik.
Ő választotta ezeket , és az ő kérésére is maradtak abba.
NYelvet csak suliban tanult, és különórák nélkül megvan két középfok, felső németre megy tavasszal, angolból csinál emelt érettségit.
Én is óvodában kezdtem úszni. Másodiktól csellózni járok. 5-6 évesen balettozni is jártam, de hamar kiderült, hogy nem vagyok benne tehetséges, úgyhogy abbahagytam. Kis ideig jártam hastáncolni, és lovagolni is. Nekem is megvan a középfok, különórák nélkül.
Lány vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!