Egyetemisták, ti szoktatok puskázni vizsgán/zh-n? Ha igen mennyit? Ha nem, akkor lenézitek azokat akik igen?
Nem. Még gimiben sem tudtam, rögtön lebuktam mindig, lerí az arcomról, hogy valami rosszban sántikálok.
Nem nézem le, csak felteszem a kérdést - minek jött a kolléga erre a szakra, ha még azt sem akarja megtanulni, amit maga választott?
Persze vannak sz*r órák-tárgyak, de kettesre ezeket is meg lehet tanulni.
Igen, néha puskáztam. Ahol értelmetlen volt a tárgy és/vagy igazságtalanul nehéz a vizsga, ott puskáztam.
Igen, én választottam ezt a szakot, de tartom magam olyan tájékozottnak az adott területen, hogy eldöntsem, mi lesz később fontos a szakmámhoz és mi nem. Ha értelmetlen a tárgy, akkor nem fecsérelek rá energiát. De ha hasznos, akkor nem csak azokat tanulom meg, ami a vizsgára kell, hanem egy csomó plusz infót is, a saját érdekemben.
Fontos tárgyaknál nem, de nálunk a lényeges tárgyakból egyébként is szóbeli vizsga van. Persze még ott is előfordul, hogy vki szemrebbenés nélkül kinyitja az asztal alatt a kidolgozott tételsort. Ehhez egyrészt pofám se lenne, másrészt félnék is, hogy lebukok, harmadrészt meg nem akarom később szarul végezni a munkámat azért, mert csesztem tanulni.
De olyan tárgyaknál, amit csak azért kell felvenni, hogy meglegyen a szabadon választható kreditmennyiség is, ott simán. De ott a tanárok is olyanok, hogy hagyják.
Lényegtelen tárgyaknál szoktam maximum a komolyabb képleteket kiírni, amiket nem tudok megjegyezni, vagy egy-egy fogalmat. Szerintem ennyi belefér minden diáknak a 2-esért, nem nézem le őket.
Azokat lenézem, akik minden, a fontosabb tárgyakból is úgy mennek át, hogy telefonból, vagy a tételsorból írják ki az egészet, azokat pedig egyenesen utálom, akik nem buknak le és jobb jegyet kapnak így, mint azok, akik becsületesen felkészültek, tanultak.
Amikor az ember belegondol, hogy nekem is diplomám lesz, meg annak is, aki végigcsalta az egészet és jó eséllyel egyenértékű diplománk lesz, akkor azért bicskanyitogató.
Valamennyi belefér szerintem, mindenkinek vannak gyengeségei, de azért ne mindent és szó szerint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!