Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A 2015-ös felvételi javítókulc...

A 2015-ös felvételi javítókulcsban van hiba?

Figyelt kérdés
Van a magyar írásbeliben a 9./b/1.-es ahhoz miért nem jó ha a "messze van a hajó vagy a part"-ot írtam? ki írta még azt?? aki ezt írta az fellebbez?

2015. jan. 22. 16:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Olvastam egy másik fórumban, hogy ezt írták, de nem fellebbeztek, mert rájöttek, hogy félreértették a szöveget.

"Például, ha minden rendben van,

o betűt formálunk az ujjunkkal. Ha messze van a hajó vagy a part, a testünkkel is mutathatjuk

az o betűt: két karunkat a fejünk fölött összekulcsoljuk. "

Szóval, hogyha messze van a hajó, vagy a part, akkor két karunkat a fejünk fölött összekulcsoljuk, hogy jelezzük, hogy minden rendben (a messze lévő hajónak/partnak). Én így értelmeztem.

Szóval nincs hiba a megoldókulcsban.

2015. jan. 22. 16:17
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi:) pedig jól jött volna egy pont:(
2015. jan. 22. 18:17
 3/8 anonim ***** válasza:

(1.)

Ismerős érzés :) De sajnos ez így van... A matekban talán kaphatsz még részpontokat, azt majd nézd át!

2015. jan. 22. 18:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálam is így van én is azt írtam amit te kérdező, aztán tegnap ment az egyik osztálytársam megnézni és nem fogádták el senkinek, rosszul értelmeztük sajna!
2015. jan. 23. 12:44
 5/8 A kérdező kommentje:
igen eléggé félreérthető feladat volt:/ nálunk egy csomóan ezt írták
2015. jan. 23. 12:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is az osztályból egy gyereket kivéve, de amúgy elfogadhatnák pláne, hogy ilyen sokan írták ezt. 4 vagyok.
2015. jan. 23. 14:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ezt irta par ismerosom de szerintem biztos nem fognak ra pontot adni. A matek 10-esnel is csomo embernek a 150 es 350 jotg ki de nem lesz jo.
2015. jan. 25. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:

az én magyar tanárom is több napig gondolkodott azon a búváros feladatokn mert nem értette miért ez a megoldás

amúgy én is azt írtam h messze van a part:/

2015. jan. 27. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!