Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csinál pontosan egy...

Mit csinál pontosan egy látványtervező?

Figyelt kérdés

Kérlek írjátok le részletesen:) köszönöm előre a válaszokat:)

15/L

2015. jan. 17. 12:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha arra a látványtervezőre gondolsz, akire én, akkor tudok segíteni.

Tehát az építészetben egyre jobban elterjedt látványtervezés, 3d terek kialakítása számítógépen, és valósághű képek készítése.

Elkezded tanulni a 3ds Max-ot, mivel (szinte) mindenki ezzel dolgozik, és tanulsz közben angolul, ha eddig nem tetted.

Max-ban kb fél-egy év mire rájössz mennyire keveset is értesz a programhoz, és ott kezd igazán érdekes lenni. Addigra az alapokat megismerted, és jöhet a komolyabb feladatok elvégzése.

Angolul tudnod kell a tutorialok megértéséhez, és akárhol is akarsz dolgozni, az angol nyelv legalább középfokú szinten elvárás, bár szerintem az fontosabb, hogy ha megy az angol, sokkal könnyebb a fejlődés e téren.

Leülsz a számítógép elé, elindítod a Max-ot, kijön az üres 3d tér, majd elkezded formázni a dobozokat, gömböket, vonalakkal rajzolsz, majd átalakítod testté, pontokat mozgatsz ide oda, formázod a testeket, figyelsz a jó polygon elosztásra, gondolkodsz hogy lehetne még gyorsabban és jobban megoldani, elképzeled milyen lesz ha ráteszed a textúrákat, amikor kész, uvw mappokat elkészíted/beállítod, photoshopban megcsinálod a textúrákat, max-ban elkészíted a sok textúrából az anyagokat, beállítod a fényeket/kamerát, teszt rendereket csinálsz, alakítasz változtatsz dolgokon, majd amikor azt gondolod megfelelő, akkor a végleges rendert elindítod, és pár óra múlva kész a kép.

Elég egyszerűnek hangzik, viszont nem igazán az. Mire megtanulod az összes lépést, és megtanulod (elég) jól csinálni, eltelik kb 2-3 év.

Nagyon érdekes munka, én imádom. Az elején kicsit nehéz, túl komplikáltanak tűnik, valójában én hetekig nem tudtam mit is csinálok valójában amikor kezdtem. Idővel viszont sokkal érdekesebb lett.

Minél többet használod, annál jobban rájösz mennyire keveset is tudsz a programról és a lehetőségekről.

4-5 év komoly használat/gyakorlás után is tudsz találni olyan dolgokat, amire addig nem jöttél rá.

Sajnos a teljes folyamatot kezdéstől a végéig nehéz leírni, mert nagyon sok mindent kell csinálni, viszont ha van konkrét kérdésed (hol lehet dolgozni, milyenek a lehetőségek, hol/hogyan kezdjem, oldalak ahonnan tanulhatok stb, akkor nyugodtan irj ide, figyelni fogom ezt a kérdést).

G. Krisztián

2015. jan. 18. 13:13
 2/4 anonim válasza:
100%
G. Krisztián te külföldön nem szeretnél dolgozni? Gondolkodtál már rajta?
2016. jan. 5. 11:24
 3/4 anonim ***** válasza:
83%
Válaszoltam az üzenetre.
2016. jan. 9. 17:20
 4/4 anonim válasza:
Az a látványtervező, akit én ismerek az nem egészen ez, vagyis hát én is tanulok 3ds Maxot, de az inkább egy kiegészítő része a képzésemnek, egy eszköz, hogy így is lehet terveket készíteni. Én a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakára járok és mozgóképes és színházi báb-, jelmez- és díszlettervezést tanulok. Ha még érdekel a dolog írj és kifejtem bővebben.
2017. dec. 29. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!