Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért kell ezeket bemagolni?

Miért kell ezeket bemagolni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én azt nem értem, hogy miért kell mindenféle eszméletlenül bonyolult kémia képleteket, meg mindenféle olyan dolgot, ami lehet hogy nem hülyeség, de tudom magamról, hogy nem érdekel, és soha nem fogom a hasznát venni...Akkor meg minek????? Miért nem lehet a gyereknek azt meg nyomni, és rákészülni, amit szívesen csinál, mivel elmegy az idő pl azokra az extrém szakkifejezésekre amit a gyerek nem ért (közben bekell magolnia, mert különben megbukik, mellesleg doga után rögtön törli az agya, mert az agy ezzel úgy van, hogy ami nem érdekli, azt nem képes befogadni) nem jut ideje arra, ami érdekli... (persze vannak olyanok, akit érdekelnek ezek, na azok tanulják azt ilyen szinten magyarul, mindenki azt nyomja meg, ami érdekli, és akkor nem élnénk egy sokkal-sokkal fejlettebb világban? És még az, hogy mindent tanulunk az iskolában, de ilyet, hogy erkölcs, vagy hogy életmentés, vagy ha teszem azt pl.: valami miatt arra szorulunk, hogy egyedül maradunk valahol, például egy földrengés következtében, a romok alatt, hogyan élhetjük túl... és még ezer más ilyen tényleg fontos dolog, ilyenből semmit nem tanulunk, szoval szerintem ez elszomórító...
2010. febr. 7. 10:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez általános iskola vagy közép?
2010. febr. 7. 10:40
 2/9 A kérdező kommentje:
közép suli
2010. febr. 7. 11:07
 3/9 anonim ***** válasza:
65%

Mert van egy "általános műveltség" nevű dolog - egyáltalán nem árt meg senkinek, ha nagy vonalakban sejt valamit a kémia, irodalom, történelem, stb. témaköreiből (igen, az általad "eszméletlenül bonyolult kémiai képletnek" titulált dolgok is ide tartoznak).

Sajnos mostanában felénk is kezd divatba jönni az amerikai állami iskolák stílusa szerinti oktatás - lásd: a gyerek tanul az iskolában bowlingozni, autót szerelni, sminkelni, meg zoknit párosítani - épp csak írni-olvasni, meg számolni nem. ... és azok a gyerekek úgy tudnak beszélni a kultúráról, mintha egy veszélyes fertőző betegség lenne...

2010. febr. 7. 11:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell bemagolni. Meg kell érteni, és akkor magolás nélkül is meg tudod tanulni.
2010. febr. 7. 11:11
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen igazad van, poroszosan, bután, rosszul állítják össze a tananyagot és tanítanak. Sokkal gyakorlatiasabbnak kellene lenni a természettudomány oktatásának, nyugaton sokkal inkább errefelé mozdulnak el. Képletek helyett saját tapasztalaton alapuló kisérleteknek, de ez ugye energia-és pénzigényes, egyszerűbb megfélemlítő módon kikérdezni a képleteket. Nem véletlenül nem jelentkezik elég ember a természettudományos karokra. Az iskolának a nyitottságra, élvezetre, érdeklődésre kellene alapoznia, nem a szenvedésre. Talán majd a te gyerekednél idáig is eljutunk, addig meg túl kell élni. Nyugi, kémia csak két évig van, abból már fél el is telt.

tanár (de nem reál szakos)

2010. febr. 7. 11:21
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

Az oké, hogy van általános műveltség, de ezt sem kell túlerőltetni. Én egy elég jó gimibe jártam, tanultam is, de a kémia nekem is kb annyira ment, hogy ma már csak a víz képletét tudom felidézni.

Egy másik kérdésre egy tanár írta a következőt: tanítanák inkább azt, hogy ne igyál sósavat, mert belehalsz (nem szó szerint, de hasonlóan megfogalmazva).

Sokkal több értelme lenne, ha tudnám, hogy hogyan működik a mosószer, vagy hogy melyik összetevője tisztít egyáltalán, és ha esetleg elfogyott a padlófelmosó, helyettesíthetem hajsamponnal, amivel ablakot is lehet pucolni. Így legalább tisztában lenne az ember azzal, hogy mit ken a hajára. :) (Ezért nem is használok sampont.)

Szóval lehetne ezt másképp csinálni, de bele kell törődnöd, hogy az iskola sosem volt kívánságműsor.

2010. febr. 7. 11:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez érdekes amit az utolsó írt, de szerintem ahhoz hogy megértsd hogy milyen összetevők vannak különféle dolgokban,meg pl hogy működik az a sampon-ablaktisztító dolog, még emelt szintűbben kell tudni a kémiát, és ha az alap szinten, az alap követelményen siránkozik, hogy nem tudja, akkor azt nem tudom sajnálni.Sajna ez van.
2010. febr. 7. 12:57
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem kell sajnálni, nem azért írtam ide :D. De akkor azt csinálom, amit eddig, hogy bemagolom azt, amit nem értek és nem is akarom megtanulni (nekem ez a kémia)Aztán doga után elfelejtem...:D Ez Van...:D:D
2010. febr. 7. 13:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Hu...én is de gyűlöltem a kémiát:D Aztán 11.-ben kitaláltam, h orvos leszek. Most, h orvosira járok, már bánom, h anno nem tanultam meg rendesen, most sokkal könnyebb lenne:)
2010. febr. 7. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!