Hátrányos helyzet, eljárási díj befizetés?! SÜRGŐS, NAGYON FONTOS, aki tud segítsen!
Felsőoktatásba jelentkeznék, és van papírom róla, hogy hátrányos helyzetű vagyok. Idézek a felvételi tájékoztató könyvből:
Azok a jelentkezők, akik a jelentkezési lapjukhoz csatolva megfelelő dokumentummal igazolják hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetüket, és ezen a jogcímen többletpontra jogosultak, kedvezményben részesülhetnek a felvételi eljárás alapdíjának megfizetése során. A hátrányos helyzetű jelentkezők az alapdíj összegéből 50 százalékos, a halmozottan hátrányos jelentkezők 100 százalékos kedvezményt kapnak. A benyújtott dokumentumainak vizsgálatát követően számukra az Oktatási Hivatal - a regisztrációs levéllel együtt - csekket küld a befizetendő összegről.
* Amennyiben a jelentkező halmozottan hátrányos helyzete igazolást nyer, nem kap csekket, mivel 100 százalékos díjkedvezményben részesül.
==> * Amennyiben a jelentkező hátrányos helyzete igazolást nyer, 50 százalékos díjkedvezményben részesül, és a csökkentett összegről szóló csekket kap.<==
* Amennyiben a jelentkező hátrányos helyzetét a benyújtott dokumentumok nem támasztják alá, nem részesülhet kedvezményben.
Akkor most nekem a jelentkezési lappal kapott csekkre 4500HUF-ot kell ráírnom? Mert 9000HUF-ot ha ráírok, visszatéríteni nem fognak, azt írják, hogy valami csökkentő csekket küldenek majd ki a regisztrációs lappal. De a befizetési/jelentkezési határidő febr. 15-e, így nem valószínű, hogy az ideérne hozzám. Ha nem mellékelek csekket a jelentkezéshez, akkor az úgy tudom érvénytelennek számít.
Igényelni kellett volna előre ilyen "csökkentő csekket", és azt kellett volna befizetni 15-ig, vagy majd a csökkentő csekk befizetési határideje ki lesz tolva?
Nem értem most ezt a rendszert hogy van, és nem szeretnék 9000-ret kifizetni feleslegesen, mikor csak 4500-at kell.
Előre köszönöm a segítséget! :)
Ezt találtam még:
"Abban az esetben, amennyiben valamelyik fenti előnyben részesítési kategória Önre vonatkozik, és ezt a megfelelő dokumentummal igazolni tudja, akkor a jelentkezés benyújtásával egyidejűleg a fentiekben kiszámított eljárási díjat Önnek nem kell befizetnie, de csak abban az esetben van lehetősége díjfizetés nélkül benyújtania jelentkezését, ha az előírt szabályoknak, igazolási módoknak minden tekintetben megfelel."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!