Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hátrányos helyzet, eljárási...

Hátrányos helyzet, eljárási díj befizetés?! SÜRGŐS, NAGYON FONTOS, aki tud segítsen!

Figyelt kérdés

Felsőoktatásba jelentkeznék, és van papírom róla, hogy hátrányos helyzetű vagyok. Idézek a felvételi tájékoztató könyvből:

Azok a jelentkezők, akik a jelentkezési lapjukhoz csatolva megfelelő dokumentummal igazolják hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetüket, és ezen a jogcímen többletpontra jogosultak, kedvezményben részesülhetnek a felvételi eljárás alapdíjának megfizetése során. A hátrányos helyzetű jelentkezők az alapdíj összegéből 50 százalékos, a halmozottan hátrányos jelentkezők 100 százalékos kedvezményt kapnak. A benyújtott dokumentumainak vizsgálatát követően számukra az Oktatási Hivatal - a regisztrációs levéllel együtt - csekket küld a befizetendő összegről.

* Amennyiben a jelentkező halmozottan hátrányos helyzete igazolást nyer, nem kap csekket, mivel 100 százalékos díjkedvezményben részesül.

==> * Amennyiben a jelentkező hátrányos helyzete igazolást nyer, 50 százalékos díjkedvezményben részesül, és a csökkentett összegről szóló csekket kap.<==

* Amennyiben a jelentkező hátrányos helyzetét a benyújtott dokumentumok nem támasztják alá, nem részesülhet kedvezményben.

Akkor most nekem a jelentkezési lappal kapott csekkre 4500HUF-ot kell ráírnom? Mert 9000HUF-ot ha ráírok, visszatéríteni nem fognak, azt írják, hogy valami csökkentő csekket küldenek majd ki a regisztrációs lappal. De a befizetési/jelentkezési határidő febr. 15-e, így nem valószínű, hogy az ideérne hozzám. Ha nem mellékelek csekket a jelentkezéshez, akkor az úgy tudom érvénytelennek számít.

Igényelni kellett volna előre ilyen "csökkentő csekket", és azt kellett volna befizetni 15-ig, vagy majd a csökkentő csekk befizetési határideje ki lesz tolva?

Nem értem most ezt a rendszert hogy van, és nem szeretnék 9000-ret kifizetni feleslegesen, mikor csak 4500-at kell.

Előre köszönöm a segítséget! :)

2010. febr. 6. 15:11
 1/2 A kérdező kommentje:

Ezt találtam még:

"Abban az esetben, amennyiben valamelyik fenti előnyben részesítési kategória Önre vonatkozik, és ezt a megfelelő dokumentummal igazolni tudja, akkor a jelentkezés benyújtásával egyidejűleg a fentiekben kiszámított eljárási díjat Önnek nem kell befizetnie, de csak abban az esetben van lehetősége díjfizetés nélkül benyújtania jelentkezését, ha az előírt szabályoknak, igazolási módoknak minden tekintetben megfelel."

2010. febr. 6. 15:14
 2/2 anonim ***** válasza:
4500-at fizess be és kész. Van róla papírod, akkor ne aggódj.
2010. febr. 6. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!