Hogyan zajlik egy tanári pályaalkalmassági? Aki volt, az mit mondana róla, mit szabad és mit nem mondani?
Ha nyilvánvalóan hazudsz, és azért mondasz valamit, mert úgy érzed, ezt akarják hallani.
Tőlem megkérdezték, hogy ha két gyerek nem csinál házit, az egyik lusta, a másiknak beteg az édesanyja, egyformán büntetem-e őket. És volt merszem azt válaszolni, hogy ugye nem képzeli, hogy én erre válaszolni fogok? Azért akarok ide járni, hogy megtanuljam, hogyan viselkedjek ebben a helyzetben.
Elmondtam azt s, hogy voltak nagyon jó és nagyon rossz tanáraim is, hogy persze, most azzal indulok, hogy valami jó gimiben csupa okos és motivált gyereknek fogok irodalmat tanítani, ehhez képest tudom, hogy lehet, hogy egy szakmunkásképző lustáinak kell majd mondatelemezést oktatni, amit ki nem állhatok, de ezt akarom csinálni és kész.
Igen :)
Engem mondjuk zavart, hogy egyértelműen pedagógiai kérdéseket tettek fel, elvégre tényleg úgy mentünk oda, hogy ezt majd ott akarjuk megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!