Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy kell könnyen kockát...

Hogy kell könnyen kockát rajzolni?

Figyelt kérdés
tippeket és ötleteket :)
2010. febr. 4. 17:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Rajzolsz egy négyzetet, a két felső csúcsából és a jobb alsóból jobbra felfele egymással párhuzamos, egyforma hosszú szakaszokat, majd összekötöd.
2010. febr. 6. 22:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Miért akarsz kockát rajzolni? Matek példa mellé vázlatnak, vagy ábrázoló geometria órára?

Mert nem mindegy.

2010. febr. 6. 23:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Az attól függ mire kell, Ábrázoló geometriára tökéletes kocka kell, az menne szerintem, viszont ha szabadkézi rajzra kell az már mástészta :D

Én speciál úgy csinálom, hogy kiválasztom 1 oldalát(amit leis rajzolok), tök mind1 melyiket, és ahhoz viszonyítva rajzolom a többit, figyelek az 1 és 2 iránypontos perspektívákra és a törvényszerűségekre,amibe talán most nem mennék bele éjszaka 2 kor :D

Lehet hogy nem ez a legjobb módszer, de nekem hellyel közel bevált.

Van olyan is, hogy megrajzolod az összes függőleges párhuzamos vonalat, mert az ugye mindig párhuzamos, és a többi nem függőleges vonalat meg megrajzolom, vigyázva a megfelelő szögekre.

Rajzolásnál először célszerű valami nem maszatoló, és nem erős ceruzával kezdeni, úgymond felvázolni az alapvonalakat, majd ezeket javítgatni, aztán átmenni rajtuk erősebb ceruzával, végül az éleket kihúzni egészet több B-s ceruzával. (persze ha vonalrajzról van szó)

Ha árnyékolás is kell, arra nem tudok választ adni.:)

2010. febr. 7. 02:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!