Hogy szoktál tanulni?

Figyelt kérdés

Mikor? Milyen sorrenben? A tantárgyaknak is megvan a maga sorrendje? Van, aki mindig a matekkal kezdi.

Az a gond, hogy általánosban mindig jó tanuló voltam, ötös, egy-két tárgybl négyes. De semmit sem tanultam soha. Most sokat rontottam a gimiben (3 hármasom is lett!), és meg kéne tanulnom tanulni, nem tudok mindent órán megjegyezni.:D

Légyszi, írjátok le

2010. febr. 3. 21:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Fontos, hogy egyszer nekiállj, ahogy gyakorolsz fejlődni fogsz. Másban nem tudok segíteni, neked kell gyakorolnod. De nézhetsz könyveket is, hogy hogyan kell tanulni, gugli a barátod, wiki a barátosnéd, használd bátran, írnak róla, hogy hogyan lehet gyorsabban tanulni. Könnyebb vele, mint a gyakori kérdésekkel. Mit nem tudsz megjegyezni egyébként? Az se mind1. Konkrétumokat!
2010. febr. 3. 21:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Áltsuliban én is mindig a matekkal kezdtem :D Gimibe meg nem tanultam semmit :D:D:D egyetemen meg őőőő.... há ittse :D
2010. febr. 3. 21:54
 3/8 anonim ***** válasza:

ja hát a gimi már más...matekra én mindig úgy tanultam, hogy csináltam példákat.Ha nem ment valami, akkor abból mindig többet, míg nem ment.A többit meg sokszor átolvastam, mivel vizuális típus vagyok, nem jegyzetelgettem ki a dolgokat, hanem a könyvbe aláhúztam, esetleg mellé írtam egy két dolgot.Aztán már csak a kihúzottakat olvastam át, persze azokra is emlékeztem még amik nem voltak kihúzva, aztán óra előtt átnéztem.

De neked kell rájönni mi a jó ritmus neked,mi hogy megy!

Sok sikert, hamar be fog állni, csak kezd el:)

2010. febr. 3. 21:57
 4/8 czibles ***** válasza:

csak a matekot tanulom, mondván ha már emelt érettségire jelntkeztem belőle akkor tudjam is...

magyart leszámítva (mert abból 2) mindenből 4-5 vagyok tanulás nélkül...

amúgy meg sokat számít, hogy mit csinálsz órán, mert ha figyelsz és rendesen jegyzetelsz, akkor már meg is tanultad.

2010. febr. 3. 22:01
 5/8 anonim válasza:
Nincs ilyen sorrend, legalábbis nálam nem volt. Nekem anno a gimis ofőm javasolta, hogy ha könnyen akarom venni a sulit, és nem végigmagolni meg bukdácsolni, akkor üljek az első padsorba, lehetőleg közel a katedrához. És ott figyeljem, amit a tanár magyaráz. Mert azért vagyok ott. Tudom, ez mostanság ciki. Az általánosban jó ha 3-as voltam. A gimibe meg feljöttem 5-re. A fősulit is így végeztem el. Ennyi a tanulás titka.
2010. febr. 3. 22:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Amit az előző kommentelő írt, azt majd megtapasztalod egyetemen. Bőven lesz elöl hely xd. Ne szégyelld magad, jól jársz vele, ha a tanulást választod, tudsz így is bulizni.
2010. febr. 3. 22:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem a tanulásban egy a lényeg, hogy átfogó képem legyen a témáról és tudjak beszélni róla.

Egyébként négyes átlagom van gimi óta és nem tanultam semmit...csak olvasgattam. Mellettem az emberek megszakadnak és csak pár tizeddel kapnak jobbat. Én meg szépen lazán és alázattal végig csúszom a sulit.

Júniusban fejezem be az Egyetemet.

Csak lazán kell venni...fontosabb a jó közérzeted, mint, hogy hülyére tanuld magad.

2010. febr. 3. 22:42
 8/8 A kérdező kommentje:

Főleg a biosz és a fizika nem megy. Meg a töri, de csak azért, mert utálom az ókort, de középkortól már menni fog:D

Köszönöm a valaszaitokat:)

2010. febr. 4. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!