A felsőfokú nyelvvizsgára jár többletpont?
Figyelt kérdés
A felvi.hu-n szórakozok a pontszámítással, és nem ad rá pontot.#egyetem #továbbtanulás #érettségi #középiskola #nyelvvizsga #felvételi #főiskola #felsőfok #pont #pontszámítás
2014. dec. 28. 18:46
11/22 anonim válasza:
Akkor rosszul mondták. 2 éve érettségiztem. Nyelvvizsgával 346 pontom van, nélküle 318.Egyáltalán nem tudod jobban, sőt még jól se.
12/22 anonim válasza:
Ja és csak szólok, hogy eduline-on nem lehet bejelölni, hogy nyelvből emeltezel, így a rendszer megadja a nyelvvizsgáért járó pontokat is, és az emeltért járó pontokat is, szóval a nyelvvizsgáért járó 28 vagy 40 pontot nyugodtan le lehet vonni az összpontszámból. Eduline-on "Érettségi tárgy"-hoz írhatod be a nyelvi érettségid eredményét, de a rendszer úgy veszi, mintha tegyük fel kémia vagy biológia lenne az az ún. "Érettségi tárgy". Ezért is ajánlott a felvi-n kiszámolni a pontjaidat. Bár én hozzátenném, hogy a legjobb mód, ha elolvasod a pontszámítás szabályait felvi-n , és kiszámolod magadnak.
13/22 anonim válasza:
De be lehet jelülni. Ott van érettséginél az "Emelt szintű" alatt, le kell görgetni és a "Van"-ra kattintani.
14/22 anonim válasza:
Ja, és felvin is ugyanannyi pontom volt! Ugyanúgy számol, de mindegy.
16/22 anonim válasza:
De megkapja a pontot fogd már fel!!!!!!
17/22 anonim válasza:
Nem is értem miért foglalkozol ezzel, h már leérettségiztél... Olvass utána, ha akarsz, és majd adj magadnak egy hatalmas tockost, ha sikerült ráébredned, hogy idegen nyelvért maximálisan 50 pont adható!
18/22 anonim válasza:
Az igen.. Ez már egy agyi kapacitást igényel, hogy egy ehhez hasonló apróság miatt ilyesfajta kommentet írj. De várj, mindjárt kikeresem az ehhez kapcsolódó jogszabályt!
19/22 anonim válasza:
"Ha a jelentkező egy adott idegen nyelvből egyidejűleg lenne jogosult emelt szintű érettségi
többletpontra és nyelvvizsga alapján járó többletpontra, akkor a többletpontokat csak egyszer, a
számára kedvezőbb pontszámot biztosító jogcímen kapja meg."
Ennyit erről..
20/22 anonim válasza:
Annyi lemaradt, hogy 2. oldal, 4.b.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!