Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg lenézendő szak a...

Tényleg lenézendő szak a politológia?

Figyelt kérdés

Mikor az osztályban mondtam, hogy én az ELTE- ÁJK politológia szakára szeretnék jelentkezni, többen is nevetni kezdtek, hogy húú, politológia. Egyáltalán nem vagyok rossz tanuló, szóval szerintem ez inkább a szak ellen irányult. A tanár is furán nézett, nem nagyon mondott semmit.

Ez miért van?

2014. dec. 27. 17:53
 1/6 anonim ***** válasza:
96%

ne foglalkozz velük.

Én szocológiát akartam tanulni, kiröhögtek, most meg keresnek, ha kell nekik ismerős a médiában...

2014. dec. 27. 18:06
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

Megláttam a kérdést írni akartam, hogy ha csak nem az ELTÉn végzed nem nagyon van értelme :) De akkor ez oké.

Nem lenézendő, de kevesen tudnak ezzel érvényesülni. Vidéki egyetemeken kb. felesleges, mert csak akkor van értelme ennek a szaknak, ha egy nagyon jó kapcsolati hálót is kialakítasz mellette, de erre inkább Bp.-n van lehetőség.

Ezzel főleg politikai szakértőként/elemzőként tudsz elhelyezkedni. Jobbak az esélyed, ha utána még tanulsz tovább. Mesterképzés jó lenne hozzá, de pl. ha elvégzed a jogot is a 2 párosítva már elég jó kilátásokat biztosít. :)

Ha végzel mellé valamit jó a szak, de ez olyan, hogy csak egy sima alapszakként kevés.

2014. dec. 27. 20:59
 3/6 anonim ***** válasza:
45%

BCE miért rossz? Ahogy láttam, a módszertan a BCE-n hangsúlyosabb, míg az ELTE-n inkább a jogi része.

(egy közgazdászhallgat

2014. dec. 27. 22:38
 4/6 anonim ***** válasza:
ó)
2014. dec. 27. 22:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

hogy valami hasznosat is reagáljak, ne csak kérdezzek (operatív tantervek):

[link]

[link]

Annyira amúgy nem tér el a kettő meg lehet találni az azonos tartalmú tárgyakat.

Fontosabb kivételek:

-az Eltén sokkal több a jog

-az Eltén alig van gyakorlat, szinte mindenből előadás van

Elismerem, hogy egy nagyrészt humán jellegű képzésben hasznosabb, ha az ember olvassa a tananyagot, mint ha kétszer ugyanazt adnák le, és itt nem is kell a legtöbb tantárgyban matekos példákat megoldani. De jó tanárral egy szeminárium sokszor hasznosabb, mint az előadás (tapasztalat, felvettem a politikatudomány alapjait szabválként).

2014. dec. 27. 23:04
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
a BCE-n se rossz, én inkább azért írtam, hogy az ELTÉn jobb, mert sokkal könnyebben ki lehet építeni kapcsolatokat, ami ennél a szaknál elengedhetetlen, nem is annyira az oktatás színvonalára értettem, habár a BCE-nek inkább a közgazdasági része a nívósabb, míg az ELTE ÁJK és TTK kara a kiemelkedőbb.
2014. dec. 28. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!