Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyetemre való felvételnél,...

Az egyetemre való felvételnél, ha nekem úgy előnyösebb, akkor csak az érettségi jegyek számítanak?

Figyelt kérdés
És ha igen, akkor tulajdonképpen elég mindenből 2-esnek lennem, kitűnő érettségi +többletpontok mellett max pontom van?

2014. dec. 19. 15:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen.
2014. dec. 19. 18:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Az egyik pontszámítási típusnál csak a két (adott szakra) meghatározott érettségi eredményed összegének kétszerese számít, így igen.
2014. dec. 19. 18:49
 3/6 A kérdező kommentje:
király, köszönöm szépen :D
2014. dec. 19. 18:51
 4/6 anonim ***** válasza:
tegyük fel, a szak ahova jelentkezel, elvár egy emelt matekot, meg pl közép fizika vagy infót. te teszel egy 80%os emelt matekot, és egy 80%os emelt fizikát. ilyenkor ha a ktészerezős módszerrel számolunk, akkor 2*(80+80)+50+50 azaz 420 pontod lesz, és tökmindegy milyen szar jegyeid voltak, illetve hány % lett a többi érettségid, a lényeg hogy legyenek meg. bár szerintem 2 ilyen érettségi mellet elég gáz lenne minden másból kettesnek lenni.
2014. dec. 19. 22:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen. Én lusta voltam vegig,3-as atlaggal de erettsegiket siman ötösre írtam,valamelyiket dicserettel. Meg tettem 2 nyelvvizsgat,az 40 pluszpont.

Így 440 pontom lett.

2014. dec. 20. 01:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát nekem 465 pont kellene :D
2014. dec. 21. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!