Szeretnék továbbtanulni, de a szüleim nem engedik?
Lassan itt az érettségi és informatikával szeretnék foglalkozni. Szüleim nem támogatják az ötletet szerintük felesleges továbbtanulnom, csak pénzkidobás, drága, stb.. Inkább dolgozzak. Pedig nincs messze annyira a város amit kinéztem (60km)
Édesapámnak van egy biztos állása ahol viszonylag jól keres, elég régóta ott van, és segítene nekem is bekerülni. (a kezdőfizu olyan 600 euro - 190k forint)
Nem a pénzt keveslem a munkáért, hanem engem nem érdekel ez a munkakör. Nem szeretnék 12 órát dolgozni olyan helyen amit utálnék. Lehethogy programozóként kapnék ugyanennyit, de azt legalább élvezném.
Szeretnék kitörni, jól élni, bármit megengedni magamnak.
Úgy gondolom, hogy sikerülne az egyetem. Ha már most komolyan veszem az adott tantárgyakat informatikához, akkor legyen eredménye úgy gondolom.
Vagy szerintetek törődjek bele és menjek robotolni 190k-ért? Fogjam be a számat és kész?
:(
Nem! Én ugyan pont fordítva vagyok, mint te (a szüleim egyetemre akarnak küldeni, de én nem akarok menni), de nem fogom hagyni magam, mert ez egy olyan dolog amit nem nekik kell eldönteni, és ha engednél nekik, utálnád a munkahelyed, és ha később otthagynád, valószínűleg akkor sem csinálhatnál, amit akarnál, mivel ahhoz nem lenne meg a végzettséged.
Ne foglalkozz azzal, amit mondanak, menj egyetemre, ha szeretnél. Persze mellette dolgozz is, hogy ne mindent nekik kelljen fizetni, de ne hagyd, hogy ők döntsenek helyetted!
De nem fogják fel, hogy később még mehetek dolgozni oda ahová apu tudna segíteni. Érettségi után azonnal be akarnak dugni oda. Úgy terveztem, hogy elmennék egyetemre, és ha érezném, hogy túl sok vagy nem nekem való akkor otthagynám, feleslegesen nem szenvednék vele és mennék az apu nyomdokaiba.. De ha bejönne akkor miért ne? X év munka után nehezebb lenne szerintem egyetemet végeznem, mint mindjárt suli után...
Munkát azt találnék, nem undorodom tőle. Igazából utálom ha mindent a szüleimnek kell állni, gimi mellett is dolgozom hétvégén + nyáron is pár hetet.
Érettségi pipa, két munkahely pipa ;)
A kérdésben szereplő meló nem sikerült, de lehet hogy jobb is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!