Hogyan tudnék Magyar-Biosz vagy Töri-Biosz tanár lenni?
Nekem van német-földrajz tanárom, ami két kar (BTK-TTK). Nem tudom, mikor szüntették meg ezt a lehetőséget, ha egyáltalán csakugyan megszüntették.
Viszont két karra járni elég szívás, a biológia tanár az különösen szívás, amellé valami könnyebbet válaszz.
Utolsó: Miért nem előnyös a BTK-TTK párosítás? Vagy csak a töri/magyar-biológia nem az?
Kérdező: Én is valami hasonlóban gondolkozom. Német-biológia. És szerintem simán felveheted bármelyik kar bármely szakját, amelyik tanárképes. Mint, ahogy előttem is írta valaki.
17:52-nek
sztem azért nem, mert ha nyugdíjba megy mondjuk egy biosz-kémia szakos akkor a helyére biosz-kémia szakost fognak felvenni. magyar meg töritanár viszonylag több van, így akinek két term.tud.os szakja van még ha nem is biosz-kémia, hanem biosz-föci/infó mondjuk, akkor is lehet, hogy jobb helyzetben van. ezért célszerűbb jobban összetartozó szakpárokat elvégezni. manapság kb évi 2 fizika- és kémiatanár végez, érdemes ezeket választani.
másrészről a biosz önmagában is elég nehéz, gondolj bele, van a "tiszta" bioszos része, a biokémia az szinte kémia, elég sok fizika is van benne, genetikánál matek, ökológiában egy kis földrajz. szóval nagyon szerte ágazó. emellett még egy töri szak, az húzós.
én is gondolkodtam bioszban, matek lenne a majorom, de aztán úgy vagyok vele h matekhoz meg egy fizika passzol jobban. :)
ismerek német-biosz és töri-biosz szakost is, szóval biztos, hogy lehet. ha vállaljátok a nehézségeit, akkor hajrá! :D
Köszönöm a választ.már csak egy kérdésem van, az mindeggy hogy elöször a biosz és utána veszem fel a második tárgyat vagy elöször legyen a magyar vagy töri és utána vegyem fel a bioszt?
Mert a bioszra könyebb bekerülni mint a magyarra vagy a törire az elén. Egyébkén nem sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!