Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehet még érettségizni?

Lehet még érettségizni?

Figyelt kérdés

Idén fogok érettségizni,de nem merek belevágni az emeltbe (töriből).

Ha most leérettségizek,jövőre is le lehet még egyszer?

És fizikából? (mert most informatikából szeretnék)

Lehet ilyet?

2010. febr. 1. 16:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet újra érettségizni. Ha pedig valamiből középfokút csinálsz(mondjuk töri), akkor később szint emelőt is csinálhatsz, tehát jövőre emeltre mehetsz.
2010. febr. 1. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:

Lehet jövőre is, csak akkor ki kell fizessél majdnem

30 ezer ft ot

2010. febr. 1. 16:47
 3/7 A kérdező kommentje:

Tényleg? Fizetni kell?

Akkor ez a rossz oldala.

Nem tudom,hogy megpróbáljam-e a törit. Az 1. és 4.-es anyag nagyon megy,a 2. és 3. kevésbé. (pedig ebből a két évből sokat tesznek be)

2010. febr. 1. 17:31
 4/7 A kérdező kommentje:
És ez a 30ezer tantárgyanként? És nekem már azt fogják figyelembe venni?
2010. febr. 1. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:

A nappali munkarend szerinti középiskolai tanulói jogviszony fennállása alatt vizsgatárgyanként az érettségi vizsga összes fajtája első alkalommal ingyenes közép- és emelt szinten egyaránt.

A tanulói jogviszony megszűnése után megkezdett érettségi vizsga - beleértve a javító- és pótló vizsgát is -, továbbá a tanulói jogviszony fennállása alatt megkezdett, de be nem fejezett vizsga esetén a második vagy további javítóvizsga vizsgadíj köteles (1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról, 116.§ (1) e) pont ).

Vizsgadíjat kell fizetni abban az esetben is, ha a jelentkező a felnőttoktatás esti-levelező képzésében 11. vagy annál magasabb évfolyamon vesz részt.

A külföldi jelentkezőknek, ha Magyarországon nincsenek tanulói jogviszonyban, minden esetben (anyaországukban fennálló tanulói jogviszony esetén is) meg kell fizetniük a felmerülő vizsgadíjakat!

A vizsgadíjak mértéke az OH által szervezett vizsgák esetén:

◦a több vizsgarészből álló vizsgákra (az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgák kivételével) 17.000 Ft/vizsga,

◦az egy vizsgarészből álló vizsgákra 12.000 Ft/vizsga,

◦az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgákra 22.000 Ft/vizsga.

2010. febr. 1. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Jó tanács: Ha nem vagy 100%-ig biztos a töri tudásodba, akkor ne emeltezz, én megszívtam, azt hittem h., mindent tudok, de mégis szar lett, és úgy is éreztem h. jól sikerült. A szóbeli egyeltalánnem nehéz. hisz ott konkrét tételeket tanulsz. De írásbeli...hjajj..

Többet érsz egy 90%os középpel, mint egy rossz emelttel. Ne mondja senki h., nem így van, tapasztalat:)

2010. febr. 18. 19:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Utolsó: maradtam a középnél!

Úgy döntöttem, hogy inkább egy jó közepest írom, mint egy rossz emeltet. Remélem jól döntöttem.

2010. febr. 18. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!