Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri felvenni a diákhitelt?

Megéri felvenni a diákhitelt?

Figyelt kérdés
2010. jan. 31. 16:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ, milyen helyzetben vagy. Ha másképp nem tudjátok finanszírozni a tanulásod, akkor megéri, de csak zsebpénznek azért, mert mondjuk nagyobb lábon akarsz diákoskodni, mint amit a szüleidtől kapott pénzből megengedhetnél magadnak, semmiképp nem érdemes.
2010. jan. 31. 16:36
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Ha nem muszáj NE vedd fel!
2010. jan. 31. 16:40
 3/7 czibles ***** válasza:
attól függ, hogy hova mennél. ha BME-re mész és el is végzed úgy nem fog gondot jelnteni a visszafizetése, de ha elmész bölcsésznek, vagy egy 20. rangú főiskolára, ami után nem találsz majd rendesen munkát, akkor bele fogsz rokkani a visszafizetésében.
2010. jan. 31. 16:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
tényleg csak akkor éri meg ha nincs más lehetőség. Elég súlyos pénz lesz belőle amikor végzel, még ha olyan kedvezőek is a visszafizetési feltételek.
2010. jan. 31. 17:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Amikor én kezdtem a fősulit, akkor jött be a diákhitel. Sok ismerősöm felvette, s persze el is költötte. De többnyire jogsira, vagy kicsit nagyobb lábon akartak élni.

Én nem vettem fel, mert nem tartottam jó befektetésnek. Mondjuk bejárós voltam, így egy buszbérlettel, meg egy kis zsebpénzzel megúsztam. Igyekeztem jól tanulni, hogy kapjak ösztöndíjat és a Bursa Ösztöndíjat is megpályáztam az önkormányzatnál.

Szerintem próbálj meg pályázatok útján vagy suli melletti munkából pénzhez jutni. Sok olyan pályázat is van, ami esetleg szakmailag is előre visz, s még csak vissza sem kell fizetni.

2010. jan. 31. 17:09
 6/7 anonim válasza:
még véletlenül se, soha nem fogod visszatörleszteni...és ráadásul emelik a törlesztőt de értesíteni nem értesítenek, és plussz neked kell személyesen utalnod, így az értesítés nélkül tuti nem fogod tudni h mennyit kell fizetned....nagy szemetek...nekem most zárolták a számlámat miattuk..pedig többet fizettem havonta mint amennyit írtak h kell...
2010. jún. 1. 20:13
 7/7 anonim válasza:

Jajám, folyamat emelik a részletet...mi is már 10 éve volt, hogy felvettünk egy 6milliós hitelt, és még 5,4 millió vissza van, pedig év elején már lement 5,1-re!!!!!

és 300E-rel még rápakoltak a szemetek!!!!!!!!!!!!Igaz ez nem diákhitel, hanem lakás, de a lényeg ugyanaz!

A felvett pénz többszörösét fizettetik vissza:S

Be kéne perelni az összes bankot...hogy nem kéne szerződéstmódosítaniuk állandóan ugyebár a jóváhagyásunk nélkül, meg jó értem, hogy közbejátszik az infláció a kamatoknál...de ennyire????Velünk fizettetik ki a bedőlt hiteleket is, pedig ahhoz nekünk semmi közünk nincs...

2010. júl. 30. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!