Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy is van a jelentkezés a...

Hogy is van a jelentkezés a felsőoktatásban?

Figyelt kérdés

Nem főiskolára meg nem is egyetemre gondolok, hanem a felsőoktatásra.

Szóval, az van, hogy szeretnék hajózási technikusin tanulni jövőre, de lehet, hogy a szak nem fog indulni a kevés jelentkező miatt, ezért jelentkeznék a logisztikusira is egy másik iskolában. De ha a hajózási technikusi szak indul akkor arra szeretnék menni.

Az az érdekesség és egyben a kérdés oka, hogy ezekbe az iskolákba nem olyan jelentkezési lappal kell jelentkezni mint amilyennel főiskolára vagy egyetemre, hanem be kell menni személyesen az iskolához, és ott adnak egy jelentkezési lapot és azt kell kitölteni.

De ha kitöltöm a hajózási technikusi és a logisztikusi jelentkezési lapját is, szóval mindkét iskolába jelentkezek, de indul a hajózási, akkor az nem olyan mintha cserben hagynám őket? Szóval lehet, hogy a logisztikusira pont miattam nem kerül be valaki mert megtelik a szak, és akkor én meg mégse oda megyek...

Szóval ez hogy is van?

2010. jan. 31. 10:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem az a legtisztább, ha felhívod az egyik iskolát és ugyanezt amit leírtál itt elmondod nekik. Ők tudnak segíteni a legjobban, nem mi. Ha az egyik iskolánál nem tudnak mondani semmit sem, akkor a másikat is hívd fel vagy írj e-mailt nekik. Így a lelkiismereted is tiszta lesz, nem fogod azt hinni, hogy bárkit is cserben hagysz, hiszen te jelezted feléjük, hogy mit is akarsz.
2010. jan. 31. 10:23
 2/2 A kérdező kommentje:

Oké, fel fogom hívni, de lehet, hogy majd személyesen megbeszélem, mert majd amúgy is mennék. Köszi

Azt hittem, hogy van valami bevett módszer erre az sikolák között. Ha van ilyen és tudja valaki akkor, legyen szíves írja meg. Köszi előre is.

2010. jan. 31. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!