Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Új felvételi vs átsorolás...

Új felvételi vs átsorolás költségtérítésesre?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk most a két félév alatt nem lesz meg 30 kredit,akkor átraknak költségtérítésesre.De ha én adok be új jelentkezést egy másik szakra,akkor ott szeptembertől ugyanúgy államilag támogatott leszek, nem?Vagy nem így megy ez?
2014. nov. 30. 10:33
 1/3 anonim ***** válasza:

A jelentkezés önmagában nem elég, de ha eléred az államilag támogatott ponthatárát, akkor felvesznek.

Amúgy ez nincs leírva sehol, de ha ugyanerre a szakra jelentkezel, amin most vagy, szeptembertől felvesznek, te pedig kiiratkozol, majd a felvételi után újra beiratkozol, akkor a már megcsinált tárgyaidat is el tudod fogadtatni és onnan folytathatod a tanulmányaidat, ahol most abbahagytad. Persze kérdés, hogy érdemes-e erőltetni, ha nem megy, mert 2 félév alatt kevesebb, mint 30 kredit az nem túl acélos.

2014. nov. 30. 10:38
 2/3 A kérdező kommentje:

igazából pont a szakot akarom otthagyni,csak nem akarom a 2. félévben se passziváltatni magam,mert kell a diák,városi bérlet stb,meg valószínűleg diákmunkára is megyek majd

de akkor egy új jelentkezéssel semmi hatása nem lesz,ha a régi szakon átnyomnak költségesre?

2014. nov. 30. 10:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha úgyis szakot akarsz váltani, akkor én inkább passziváltatnék. Mert ha később emiatt kicsúszol az államilag támogatott félévekből, akkor valószínűleg rosszabbul jársz, mintha most kifizetnél egy bérletet - persze ez attól is függ, hogy a kiválasztott szakon mennyi a költségtérítés. Munkát meg diákigazolvány nélkül is találsz... Kivétel ez alól, ha olyan szakra akarsz váltani, ahol a most tavasszal felvett tárgyakat el tudod ismertetni, akkor hasznosan töltheted a tavaszi félévet, és "előre tanulhatsz", vagy ha a szakváltás még nem biztos, és ha nem vesznek fel ősszel az új szakra, akkor mégiscsak elvégzed azt, ahová most jársz. (Én anno tudtam, hogy mindenképp váltani akarok, szóval én még csak nem is passziváltattam, hanem egyszerűen otthagytam, de úgy jelentkeztem a következő őszre, hogy írtam be olyat is, ahova tuti, de tuti biztos felvettek volna.)

Amúgy egy félév alatt is elvárható a 30 kredit, szóval még ha ebben a félévben nem is leszel túl eredményes, akkor is elkerülheted az átsorolást, elvégre a tavaszi félévben tiszta lappal indulsz...

2014. nov. 30. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!