Szerintetek melyik érettségi eredményem pontjait fogják beszámítani?
Anglisztika szakra szeretném beadni jelentkezésemet, melyre emelt szintű érettségi vizsgát kell tenni. Korábban középszinten érettségiztem, melyen 95%-os eredményt értem el. Most készülök az emelt szintre. Abban az esetben ha emelten rosszabb százalékos arányt érek el (pl.90%-ot), akkor lehetséges, hogy a középszint eredményét fogják beszámítani? (Hiszen mindig a jobb érettségi eredményt kell figyelembe venniük. )
Érdeklődtem már a felvin, de mindig csak azt a választ kapom, hogy 1-2 napon belül visszaírnak. Természetesen nem tették még meg.
"Abban az esetben ha emelten rosszabb százalékos arányt érek el (pl.90%-ot), akkor lehetséges, hogy a középszint eredményét fogják beszámítani?"
- Kizártnak tartom. Az anglisztikára az emelt szintű angol a kötelező, a középszintű nem elég. Ennyi erővel mindenki megtehetné, hogy ír egy erős középszintűt, majd egy gyenge emeletszintű után az előbbit számítattná be. Pedig két külön dolog az. Ha két emelt szintűről volna szó, az már más volna.
Általában be lehet számíttatni a középszintű eredményét is, (persze akkor nem jár hozzá a 40 pont) ha úgy jobban jársz.
De mivel anglisztikán kötelező az emelt angol, ezért ott tuti nem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!