Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi idő az orvosi egyetem...

Mennyi idő az orvosi egyetem elvégzése?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon sok kérdésem lenne. Az orvosi egyetemet hány év alatt lehet elvégezni? Először mindenki ilyen háziorvos lesz, vagy mi? Aztán kell majd szakosodni, hogy pl. nőgyógyász? Vagy kardiológus? Ja, és még egy kérdés: az igaz, hogy a nőgyógyász férfiak impotensek lesznek? Köszönöm xD:D.
2010. jan. 29. 17:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
3%

hüh,tényleg sok kérdésed van:) DE megpróbálok segíteni. Nah szval: Az ELTE az egyik legjobb,Ha orvosira szeretnél menni előbb 6 évig általános orvosnak tanulsz utána jön 2 év rezidensi képzés ami alatt a felsoroltak közül valamelyikre szakosodhatsz. Nem leszel egyből háziorvos!

Én úgy tudom nem lesznek impotensek. Remélem tudtam segíteni.De nézz rá a ELTE honlapjára.)

2010. jan. 29. 18:30
 2/16 anonim ***** válasza:
92%

Ha orvosira mész,6 év után lediplomázol,és kapsz egy általános orvosi diplomát.Ezután jön a kétéves rezidensképzés,amit a választott szakiránynak megfelelő osztályon töltessz el.Azt sajnos nem tudom,hogy a rezidensképzés beletartozik-e a szakorvosképzésbe vagy a szakorvosképzés előtt van-e...

Az Eltén viszont nincsen orvosképzés

2010. jan. 29. 18:45
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Elte meg orvosképzés?:D OMG...

Orvosképzés Magyarországon csak az SZTE-n, a SOTÉn, a DE-n, és a PTE-n van... (humán orvosi)

Az orvosi egyetem 6 éves. (plusz a csúszás:D)

Ez után van a szakképzés. A szakképzés első 26 hónapja a rezidensképzés (törzsképzés).

A szakképzés szakonként változó hosszúságú, a legtöbb 60 hónapos (ebben már benne van a 26 hónap rezidenskedés).

Itt egy részletes lista:

www.sote.hu/download/inst145/7_jogszab66_1999.doc

Miért lennének a nőgyógyászok impotensek? Hány éves vagy?:DD

2010. jan. 29. 20:13
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :D! Egyébként 16 éves vagyok, elsős gimnazista, és az az álmom, hogy orvos legyek. Szinte mindegy, hogy milyen, csak orvos. Leginkább a nőgyógyászat, vagy a kardiológia érdekel, de ha más nem, akkor jó lenne a körzeti orvos is. :D
2010. jan. 30. 09:29
 5/16 anonim válasza:
Akkor hajrá. Tanul mint a güzü, mert nem egyszerű bekerülni. A szüleid meg jobb ha elkezdenek takarékoskodni, mert hallottam én már 80ezres anatómiakönyvekről...
2010. aug. 26. 16:51
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
40 ezer az a 80...
2010. aug. 26. 17:21
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D Amúgy kitűnő lettem...:D
2010. aug. 27. 15:11
 8/16 LittlePinky válasza:
100%

Sziasztok

Én is mennék az orvosira, kémiát 3 évig, biológiát 4 évig tanultam, abból is érettségiztem. Viszont azt olvastam,

hogy az orvosi egyetemen kell a fizika meg matematika is. Ez a kettő nekem sose ment túl jól, szóvel ezt a két tantárgyat is be kell kalkulálni.

Nekem célom a gyógyítás úgyhogy szerintem bevállalható.

A gondom csak az, hogy munka mellett, felnőttként nem tudom mennyire esélyes elvégezni az orvosi egyetemet.. Csak nappali képzés van, ami azt jelenti, hogy naponta be kell menni órákra...ez még nem is gáz, de munka mellett szerintetek mennyi idő marad az embernek órákra járni, tanulni, gyakorlatra menni?

2010. dec. 26. 16:58
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Munka mellett nem lehet végezni. Gyakorlatokra kötelező bejárni, még ha az előadásokat hanyagolod is. Nem hiszem, hogy van olyan munkahely, ahol te mondhatod meg, mikor mész be.

Mondjuk ha olyan munkád van, ahol te osztod be az időd (fodrász, manikűrös, kozmetikus stb), akkor talán. De akkor meg mikor tanulsz?..

Egyébként matek nem igazán kell...

2010. dec. 26. 17:07
 10/16 anonim válasza:
0%
Szerintem ha orvosok akartok lenni, ne az egyetemen akarjátok megtanulni, mert ott csak ökörségeket tanítanak.
2012. júl. 12. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!