Oktv-hez kapcsolódó kérdés! Hogy kell értelmezni az alábbi szövegrészt?
Bemásolom ide,nyelvi oktv-ről van szó:
A beküldött válaszlapok közül kategóriánként a továbbjutási létszámhatárnak legfeljebb a másfélszeresét kitevő legjobb nyelvi tesztekhez tartozó íráskészség feladatokat a versenybizottság kijavítja, értékeli és meghatározza a továbbjutás ponthatárát.
Tehát a feladatlapnak 2 része van,nyelvi meg a fogalmazás.És én úgy tudom hogy ha eléri a nyelvi rész a ponthatárt,akkor beküldik.És ott kijavítják a fogalmazást is,és persze az első részt is átnézik és meghúzzák a ponthatárt.De,az alapján amit fent olvastam,úgy tűnik hogy nem javítják ki automatikusan a fogalmazást,hanem ahhoz is van valami ponthatár.(Pl.Elértem a továbbküldhetőség ponthatárát,de nem értem el annyi pontot,ami ahhoz kell hogy a fogalmazásom is megnézzék)Jól látom?Kérlek írjátok le,hogy ti hogy értelmezitek.
Én így értelmezem:
Ha teszem azt 100 ember juthat tovább, akkor a (maximum) 150 legjobb nyelvi teszt eredménnyel rendelkező dolgozatnak kijavítják az íráskészség részét is, és ezek együttes eredménye alapján határozzák meg a 100. ember által elért pontszámot, vagyis a ponthatárt.
Tehát ha valaki nincs benne nyelvi teszt alapján a "150-ben", akkor annak az íráskészségét nem javítják ki, szimplán nem jutott tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!