Mi van akkor, ha nem megyek be erettsegizni?
elnezest a helyesirasi hibakert, gyorsan probaltam irni.
*foiskolan
*a dolgokat
*jo
*leerettsegizzek
Tehát most 12.-es vagy, és át akarsz iratkozni egy szakközépbe és elbaszni még 4 évet ott?
Nem lenne egyszerűbb leérettségizni és elmenni egy OKJ-s képzésre, ami nem csak, hogy rövidebb, mint a szakközép, de ráadásul nem is kell újra tanulnod a számodra fölösleges tantárgyakat?
Nem lehetséges. Te el vagy tévedve de nagyon! Ha kijártad a 12. osztályt és minden jegyed megvan, akkor az érettségi vizsgák első napján (akkor is ha nem jelensz meg) megszűnik a tanulói jogviszonyod.
Mivel van befejezett 9. 10. 11. és 12.osztályod sehova nem vesznek fel 9. osztályba. Nem is tudom, hogy képzelted. Meg minek pazarolnád az állam/ergo adófizetők pénzét olyan osztályok kijárására amit már eredményesen kijártál? Eleve nappali tagozatra csak 21 éves korodig járhatsz. Ha újra kezdhetnéd a teljesen felesleges éveket a középiskolában egy másik szakirányba, akkor sem tudnád befejezni, mert időközben kiöregednél abból hogy nappalin iskolapadban legyél. Törvény szabályozza..
Szóval ha a mostani iskolád nem tetszik..akkor is az a járható út hogy okj képzésben tanulsz szakmát.
Nem az érettségi vizsgák első napján, hanem a vizsgaidőszak utolsó napján szűnik meg a tanulói jogviszony. Viszont attól még lehet másik tanulói jogviszonyt létesíteni, ennek nincs nagy jelentősége.
Az lehetséges, hogy érettségivel a zsebedben beiratkozol egy szakközépiskolában érettségihez kötött képzésre, ami nem 9. évfolyam.
Hogy alacsonyabb évfolyamra, nem érettségihez kötött képzésre be lehet-e iratkozni, azt nem tudom fejből, nem vagyok biztos benne, hogy olyan egyértelműen nem.
Ha nem akarsz érettségizni, akkor februárban ne is jelentkezzél! De azt tudnod kell, hogy az érettségi csak tanulói jogviszonyban ingyenes, és ha most nem teszed le, és nem vesznek fel másik iskolába, akkor ki kell fizetni az egészet, ami középszinten legalább 15 ezer Ft/tantárgy.
Viszont ha beiratkozol másik iskolába, onnantól bármikor érettségizhetsz, akár tantárgyanként külön is, mivel a 12 lezárt tanéved megvan, nem kell kivárni a végét.
Szerintem inkább kérdezd meg az ismerőseidet, hogy hol tanultak szakmát.
Mert lehet, hogy a képzés egy szakközépiskola épületében folyt, de hogy nem középiskolásnak vették fel őket, abban szinte biztos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!