Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » ELTE szociológián tanul...

ELTE szociológián tanul valaki, akitől kérdezhetnék?

Figyelt kérdés

Na jó, igazából bárki válaszolhat. :)

Az érdekelne, hogy egy TELJESEN humán beállítottságú embernek mennyire nehéz ezt elvégezni? Érdekel nagyon, de sajnos azt hallottam, hogy matek is van, elég sok. :S Azt mennyire veszik komolyan?

Köszönöm előre is a válaszokat! :)

2014. nov. 13. 16:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Már évekkel ezelőtt végeztem, de gondolom még mindig ugyanazt tanítják :)

Szerintem nem annyira nehéz a matek (igaz, én mellette mérnökit is végeztem), viszonylag lassan haladtunk és rengeteg gyakorlatot fel lehetett venni ahol felsőévesek tanítanak és segítenek mindenben.

Matekos tárgyak végig vannak, informatika is, nem elég tudni mit hol kell megnyomni, hanem meg kell tanulni mit-miért-hogyan számol a program, szigorlat is van belőle.

Talán ha látják rajtad, hogy a többi tárgyból jó vagy és nem matekos szakirányra akarsz menni, akkor hagynak továbbmenni.

Persze így is voltak akik megbuktak vagy abba is hagyták az egyetemet, nem tudom, mennyire állsz hadilábon a matekkal, ha nagyon nem megy akkor lehet érdemesebb egy matekmentes szakot választani, mert néhány nagyon humán beállítottságú ismerősöm eléggé leszívta a matekozás.

Nézd meg a mintatantervet:

[link]

Ebből a statisztika ami matek, a módszertan részben, plusz kell számolni pl. közgázon is, mondjuk az amolyan általános értelmiségképző tárgy, amit mindenhol tanítanak.

2014. nov. 25. 18:24
 2/2 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm szépen a választ! :)

Az alapműveleteket kivéve sajnos eléggé hadilábon állunk egymással. :D Pedig amúgy nagyon tetszik a szak, de így azért nem tudom, be merjem-e vállalni.

És köszi még egyszer a választ, nagyon hasznos volt! :)

2014. dec. 8. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!