Még csak 14 éves vagyok de én már elterveztem hogy állat orvos akarok lenni . Milyen hosszú, és milyen tanulmányok szükségesek hozzá?
Menj el minél jobb gimnáziumba, ahol van biológia fakultáció. Biológiát, kémiát nagyon tanulj, aztán irány egy jó egyetem!
Kitartást és sok sikert kívánok, szerencsés vagy, hogy ilyen korán tudod már, mi szeretnél lenni!
Csak h hasznos válasz is legyen:D:
Menj gimibe vagy vmilyen középsuliba (lehetőleg ahol van soksoksok biosz meg kémia). Csinálj pár nyelvvizsgát is lehetőleg, aztán felvételizz a Szent István Egyetemre (mo-n csak itt van állatorvosképzés). Azt hiszem 10 féléves a képzés, de felvi.hu-n meg tudod nézni.
Emelt szintű biológia és kémia érettségi, 1 nyelvvizsga, ötös érettségi (minden tantárgyból). Az állatorvosira 450 körül mozog a ponthatár a 480-ból. Sokat kell talpalni, hogy ennyit összeszedj.
10+1 félév a képzés.
Köszönöm a válaszokat !:D
De azt nem értem hogy :14 évesen már azért kell tudni külömbséget egy állat orvos és állatorvos között. Azon kívül hogy külöMbséget. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!