Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kollégiumosnak vagy bejarosnak...

Kollégiumosnak vagy bejarosnak jobb lenni?

Figyelt kérdés
Középiskola

2014. nov. 11. 17:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Sok összetevős, különböző szempontokat kell mérlegelni.

A kollégium egy nagy közösség, vannak jó és kevésbé jó (rossz) kollégiumok, a gyerek távolabb kerül a családjától, s ezt van, aki jól dolgozza fel, de vannak gyerekek akik nem. Sok múlik a nevelőtanárokon is, a katonás szigor nem egyenlő azzal hogy ott rendjén is mennek a dolgok, de a tinédzserekre koruknál fogva is jellemző a bulizós hajlam, amit azért a nevelőknek kordában kell(ene) tartani.

Bejárós tanuló a megszokott családi körből indul iskolába, s este oda tér haza, de ez egy igen fárasztó napirend tud lenni.

Itt az mérlegelendő, hogy mikor kell ébredni a gyereknek, mennyit kell utazni, és esetleg az is szempont lehet, hogy milyen környezetben kell egyedül utazgatnia.

2014. nov. 11. 18:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Inkább bejárósnak. Mert tudod mik mennek már a kollégiumokban manapság? A drog, a cigi, a kábítószer.. Régen istenítették nagyon, ma meg már ócsárolják-köztük én is. A tévében is mutatták, hogy mik mennek ott...
2014. nov. 11. 18:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Csak bejárósnak meg olyan fárasztó lenne lenni.

2014. nov. 11. 19:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen, lehet fárasztó lenne, viszont biztonságosabb. De ahogy te érzed. :)
2014. nov. 11. 20:13
 5/8 anonim ***** válasza:

Én inkább vagyok bejárós.

Imádom, hogy külön szobám van és sosem zavar senki. Fárasztó az utazás, de az estéim így sokkal nyugisabbak.

2014. nov. 12. 20:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Oki,köszi.
2014. nov. 13. 17:48
 7/8 anonim válasza:
Bejárósnak jobb és biztosabb lenni. Viszont ha eléggé messze laksz az út naponta 2x 40 perc vagy több akkor kollégiumosnak jobb lenni szerintem. Mert egyrészt nagyon korán kell kelni ahhoz, hogy beérj és egész nap fáradt leszel. Másrészt későn érsz haza (ha messze laksz és nem sokszor jár busz)
2014. nov. 14. 19:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Igaz, köszi.
2014. nov. 15. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!